Hva er motsatt av en fast eiendel?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Vanligvis, når du snakker om dobbeltregistrering, er motsatt av en eiendel en forpliktelse. De er skrevet inn på forskjellige sider av storboksen, og hvis alt er riktig med bøkene dine, balanserer de seg. Den slags grunnleggende definisjonen gjør deg ikke så god når virksomheten din er oppe, men. Når du arbeider med dine egne faktiske eiendeler i sanntid og regnskapsfører dem kvartalsvis eller årlig, er det mer nyttig å tenke på omløpsmidler som motsatt av anleggsmidler.

Fast eiendom Definisjon

Før du kan snakke om det motsatte av noe, må du definere hva det er du snakker om. Når det gjelder anleggsmidler, er definisjonen ganske enkel. Det er noe håndgribelig din bedrift eier og bruker i løpet av sin virksomhet, men det er ikke noe du bruker eller selger i løpet av et normalt års virksomhet. Med andre ord er det en langsiktig eiendel. Du kan også se dem snakkes som kapital eiendeler fordi de er ting du bruker kapitalen på når du starter opp og deretter etter behov så lenge bedriften din opererer.

Faste eiendeler Eksempler

Selskapets anleggsmidler er enkle å få øye på fordi de er rundt deg. Hvis du eier din bygning eller landet under den, er det anleggsmidler. Så er datamaskiner og skrivere, skrivebordene de sitter på og noen kjøretøyer.

Hvis du er involvert i produksjon, er maskinene du bruker til å lage dine produkter, anleggsmidler. Så er hyllene i lageret ditt og gaffeltruckene som løfter produktene dine på dem. De er alle ekte, fysiske ting - de kalles noen ganger materielle eiendeler av den grunn - og du bruker dem kontinuerlig.

Nåværende eiendomsdefinisjon

Omløpsmidler er forskjellige. Dette er ting du har kjøpt og eier, men i dette tilfellet, du gjøre Forvent å bruke dem opp eller videreselge dem i løpet av en normal års drift. Disse kan inkludere kontorrekvisita, for eksempel blekk, toner og papir; Råmaterialene du bruker til å lage dine produkter eller din nåværende beholdning.

Disse tingene utgjør ikke alltid størstedelen av bedriftens nåværende eiendeler fordi omløpsmidler kan inneholde mange ting som ikke er konkrete. Dette inkluderer:

  • Dine fordringer.
  • Eventuelle verdipapirer eller andre likvide investeringer som bedriften eier.
  • Noen av årets utgifter som er forhåndsbetalt.

  • Kontanter og kontantekvivalenter.

Fast vs. nåværende eiendeler

Med disse definisjonene i tankene, er det lett å se hvorfor læreboken antonym antonym, en forpliktelse, ikke er veldig nyttig i denne konteksten. Dine anleggsmidler er håndgripelige, og de er ting du bruker over lang tid - i hvert fall utover ditt nåværende regnskapsår og ofte i flere tiår. Dine nåværende eiendeler blir brukt opp, solgt eller på annen måte avhendet innen inneværende år, eller de er noe du kan likevel skille hvis du trenger pengene. For praktiske daglige formål er de motsetninger.

Fast eiendomsregnskap

Som du forventer, er anleggsmidler og omløpsmidler regnskapsført ganske annerledes. De fleste av varige driftsmidler vil bli rapportert i balansen som eiendom, anlegg og utstyr, eller PP & E. De fleste av disse eiendelene har en rimelig veldefinert levetid, og hvert år vil du avskrive verdien for å gjenspeile den kortere levetiden. Til slutt erstatter du det, hvoretter du enten selger det eller - hvis det ikke har videresalg eller skrapverdi - bare skriv av den gjenværende verdien som et driftsfall. Unntaket til denne generelle regelen er ethvert land du eier, som ikke avskrives med mindre verdien kommer fra noe som kan brukes som malm i en gruve.

Nåværende eiendomsregnskap

Anleggsmidler er relativt enkle å ta hensyn til siden de forblir på bøkene i mange år og krever liten oppmerksomhet annet enn riktig avskrivning. Omløpsmidler øker og reduseres konstant i normal drift av virksomheten din, slik at de krever nærmere oppmerksomhet. Omløpsmidler og kortsiktig gjeld balanseres alltid mot hverandre på selskapets balanse, hvor navnet kommer fra.

Kreditorer og potensielle investorer er alltid dypt interessert i forholdet mellom dine forpliktelser, på den ene side, og dine eiendeler og kontantstrøm på den andre. Hvis forholdet mellom dine gjeld og løpende utbetalinger er for høyt i forhold til dine nåværende eiendeler, kan det hende du finner det vanskeligere å sikre ytterligere kreditt eller investering for din bedrift.