Hvordan forklare forbrukermarkeder med eksempler

Anonim

Amerikanerne er en 300 millioner sterk forbrukermarkedsstyrke. Imidlertid er ikke alle mennesker en potensiell kjøper av hvert produkt som er produsert og markedsført. Universet til forbrukerne blir dissekert av markedsførere som deler ut de mest fruktbare kjøpsgruppene for hvert enkelt produkt. Markedssegmentering i markedsføringen er anerkjennelsen av behovet for å være både effektiv og effektiv med begrensede ressurser, ved å forstå målrettede forbrukergrupper på både demografiske og psykografiske nivåer, som refererer til holdningen, oppfatningen og trosfaktorene knyttet til ego og selvtillit -identitet som kan påvirke et produkts kjøp.

Innse at kjønn er den mest grunnleggende demografiske deskriptoren til et forbrukermarked. Markedsførere av sanitetsservietter vet at deres forbrukermarked vil være 100 prosent kvinnelige. Men markedsførere av kondomer vet at mens menn vil være deres dominerende brukerbase, er kvinner også en viktig kjøpegruppe. Et produkt med en kvinnelig brukergruppe vil bruke bilder, farger og språk til å appellere til kvinnelige kunder. På samme måte vil et produkt med en mannlig kjøpsgruppe bruke bilder som appellerer til menn, stereotypisk forlokkende kvinner, biler eller sport.

Kjenne at alder er den nest viktigste deskriptoren til en forbruker-kjøpsgruppen og påvirker hvem og hva som er kjøpt. Leker brukes av barn, men kjøpes av foreldre og besteforeldre. Leker markedsføres imidlertid mot barn som deretter gjør sine primære kjøpere oppmerksomme på deres ønske om å eie leketøyet. Det amerikanske leketøymarkedet er en $ 20 milliarder virksomhet. Ifølge E-handel-Guide.com er 41 prosent av lekene kjøpt på nettet av kvinner, mens bare 29 prosent av menn kjøper leker på nettet. Derfor er leketøyprodusenter mer sannsynlig å gi reklame mot kvinner - med mindre leketøyet er mer relatert, selvfølgelig, til mer stereotypisk mannlige aktiviteter som kontaktsporter eller racerbiler.

Alder vil bare øke i betydning som en forbrukermarkedsdefiner som vårt lands aldrende befolkning vokser i størrelse. Produsenter av visse typer produkter må tilpasse markedsførings- og annonseringsplanene tilsvarende. Farger for farging av grå hår er oftest kjøpt av kvinner i alderen 45 år eller eldre. Markedsførere vil vurdere det faktum når du lager reklameprogrammer for å nå disse forbrukerne. I media vil de velge "More" magazine over "Mademoiselle" eller ha Lauren Hutton som talsmann i stedet for den unge skuespillerinnen Lauren London.

Middelaldrende menn føler seg naturlig ikke så virile som i yngre dager, og vil bli forbrukermarkedet for raske, prangende, sportsbiler og balding-behandlinger. Bilprodusenter vil annonsere på golfkanalen eller på ESPN for å nå disse mannlige forbrukermarkeder preget av både demografiske (alder) og psykografiske (virilitets) faktorer.

Tenk på at geografi også er en viktig faktor som påvirker forbrukermarkedene. Cowboy støvler og hatter er store selgere i Austin, Texas, men selges kun tangentielt i Albany, New York. Inntekter er en annen måte å segmentere en forbruker kjøpsgruppe. Antallet personer i markedet for en ny $ 300.000 Ferrari er mye mindre enn det potensielle forbrukermarkedet for en ny $ 30.000 Ford. Selv innenfor Ferrari-kjøpsgruppen, Hollywood, California, vil være mer økonomisk levedyktig som en geografisk plassering enn Hollywood, Florida, til tross for begge områder som inneholder en god andel av velstående forbrukere.

Definer definisjonen av en forbrukerkjøpsgruppe videre av psykografiske faktorer som ofte er grunnlaget for kjøpsbeslutninger. Folk som ble forlatt eller behandlet som barn, kan ha en psykologisk predisposisjon til produkter hvis reklame lover sikkerheten til en intakt familieenhet eller "fordi du er verdt det" reklamemeldinger. En person som vokste opp fattig, kan være en ledende kandidat for å kjøpe luksuser som fine champagner, dyre biler, smykker og lignende, enten de har råd til dem eller ikke.

Anbefalt