Må RNs Forny sine lisenser?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

RN, eller registrerte sykepleiere, er helsepersonell som jobber direkte med pasienter i et bredt spekter av helsevesenssituasjoner og innstillinger. Selv om RN ofte jobber på sykehus, kan de også jobbe i privat medisinsk praksis og klinikker. Lisensiering sikrer at alle pasienter som behandler en pasient har riktig opplæring og ferdighetsprøving. RN-er må forny sine lisenser med jevne mellomrom.

Administrasjon

Hver stat har sine egne regler og retningslinjer for lisensiering registrerte sykepleiere, enten gjennom en egen sykepleiestyret eller gjennom statens helseavdeling. Stater kontrollerer sykepleier testing, lisens og sykepleier utdanningsprogrammer. RN har kun lov til å praktisere sykepleie i stater der de har gyldige sykepleie lisenser. En sykepleier som beveger seg, må kanskje fullføre tilleggstrening eller testing for å motta en gyldig lisens i den nye staten.

Frekvens

Varigheten av en RN-lisens gyldighet varierer etter stat, men er vanligvis to år eller mer. En sykepleier som fullfører et sykepleieutdanningsprogram og passerer all tilstandstesting mottar en første lisens, som krever fornyelse innen en bestemt dato. Senere lisenser er gyldige i flere år etter at de er utstedt. For eksempel, i California, mottar en ny sykepleier en lisens som er gyldig til måneden etter RNs andre årsdag for å motta lisensen. Hver etterfølgende fornyelse varer ytterligere to år fra utstedelsesdatoen.

Prosess

Prosessen med å søke om en RN-lisensfornyelse innebærer å levere grunnleggende kontaktinformasjon og sende avgift til statens sykepleiestyrke eller avdeling for helse. Enkelte stater krever at RN skal fullføre videreutdanning mellom hver fornyelsesdato. For eksempel, i California, må hver RN kunne vise bevis på minst 30 timers videreutdanning siden den siste lisensfornyelsen for å kunne fornyes igjen. Dette kravet sikrer at RNs forblir oppmerksomme på endringer og fremskritt i helsevesenet.

Utfall

Sykepleiere som fornyer sine lisenser til rett tid, mottar nye lisenser via post og kan fortsette å praktisere uten avbrudd. De som søker sen fornyelse må kanskje betale ytterligere sen fornyelsesavgift eller i visse tilfeller slutte å trene til den fornyede lisensen kommer. I andre tilfeller kan en RN motta en gyldig fornyet lisens, men med en inaktiv status på grunn av at den ikke har fullført nok videreutdanning. En inaktiv lisens blir aktiv og lar innehaveren øve når RN har fullført alle nødvendige opplærings- og utdanningspoeng.