Hvordan legger jeg riktig inn en kommentar til en ytelsesvurdering?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En ytelsesvurdering gjør at veilederen kan avgjøre om du har møtt eller overgått dine forventninger til jobben, eller hvis du ikke har tilfredsstilt dem. Carter McNamara of Authenticity Consulting, LLC sier veiledere bør planlegge en prestasjonsvurdering på seks måneder etter ansattes leiedato. Deretter skal vurderingen foregå årlig på arbeidstakers jubileumsdato. Resultatrapporteringen kan inneholde en handlingsplan som informerer deg om områdene du trenger å forbedre, hvordan du kan nå dine mål og tidsrammen for å oppnå dem. Det bør også inkludere en seksjon for deg å inkludere dine kommentarer om anmeldelsen.

Les gjennomføringsvurderingen nøye. Resultatprøven bør være en tydelig vurdering av arbeidet ditt og din holdning til det. Det bør ikke inkludere personlige angrep, forutsetninger, hearsay, og det skal heller ikke være vett. Det bør angi dine forventninger til arbeidet og hvordan du har møtt dem. Du trenger ikke å svare på anmeldelsen umiddelbart. Fortell din veileder du vil ha litt tid til å gå over den, og at du skal sende den neste virkedag. Ta det med deg hjem og les det nøye før du kommenterer.

Oppgi poengene du er enig med. Dette viser at du vet hvordan du skal erkjenne når andre har rett. Hvis du lyktes på et prosjekt som inkluderte medarbeiderens hjelp, må du også erkjenne deres innspill. Dette viser deg som en samvittighetsfull person som vet hvordan man skal gi kreditt til - og jobbe med andre.

Tenk to ganger før du protesterer. Kritikken kan være vanskelig å håndtere; Derfor, hvis din veileder sier noe negativt om din ytelse, vurder det før du svarer. Sørg for at du er motsigende fordi du er ærlig uenig, og ikke bare fordi dine følelser er skadet. For eksempel, hvis du vet at du har skrevet inn dine oppgaver i tide, men anmeldelsen sier at du ikke gjorde det, kan du prøve å inkludere bevis med din innsigelse. Gå gjennom e-post eller finn støttedokumenter som kan sikkerhetskopiere kravet ditt. Skriv ned årsakene til dine innvendinger. Tilnærming dine innvendinger rasjonelt. Bare oppgi fakta og unngå å bli personlig og følelsesmessig.

Inkluder ideer som kan forbedre ytelsen din. For eksempel, hvis du trenger trening som din veileder ikke har foreslått, ta den med i kommentarene dine. Bruk kommentarene som et verktøy for å uttrykke din vilje til å bidra og vokse som en ansatt.

Tips

  • Ytelse vurderinger kan bety en lønn og en kampanje. De kan også bety en demotion hvis du ikke klarer å oppføre seg. Eller det kan ikke bety noe økning. Ikke vær redd for å kommentere resultatrapporteringen din hvis du føler at den ikke er berettiget. Bare vær taktfull og profesjonell om det. Du kan skrive dine kommentarer på blankt papir og vedlegg det gjennomføringsvurderingen. Din veileder skal videresende en kopi av anmeldelsen til human resources avdelingen; en kopi skal plasseres i personellfilen din.