Etikk for en bankteller

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Forretningsetikk fremmer verdiene et samfunn eller en kultur finner akseptabelt. Mange bedrifter oppretter en etisk kodeks for sine ansatte å følge som sikrer at lånetakerne blir behandlet med respekt. Banktellerne må følge etiske standarder som skal sørge for at ansatte ikke utnytter sin stilling i selskapet og bruker kunnskapen om personlig gevinst.

Eksempel

US Bank setter fire grunnleggende etiske prinsipper for sine ansatte: kompromissløs integritet, respekt, ansvar og godt medborgerskap. Denne organisasjonen forventer at ansatte som tellere skal gjøre det rette og ikke kompromittere forretningspartnere, behandle alle med verdighet, være ansvarlig for handlinger, og overholde lovene i banksektoren.

Hensikt

Etiske koder gjør mer enn å fremme en sterk bedriftskultur. De presenterer et godt bilde for allmennheten som bruker selskapets tjenester. Bank tellere er ofte frontlinjen arbeidstakere på en bank; slik at de kan unngå å følge den etiske koden, kan skape en negativ oppfatning med forbrukerne.

betraktninger

Banktellerne har tilgang til sensitiv patroninformasjon som adresse, kontonummer og kontosaldo. Tellers forventes å holde informasjonen konfidensiell. Banktellerne er også forventet å ikke stjele fra firmaet eller patronen når de håndterer penger, og er normalt pålagt å telle penger flere ganger før de overleveres til patronen.

Anbefalt