Lisensieringskrav for chaufførdrevne biler

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Hver stat er ansvarlig for å sette inn politikk og håndheve regler for bilgodkjenning, inkludert lisensplater og registreringsdokumenter som gjelder for kjøretøy drevet av profesjonelle chauffører. Bil tjenester, drosjer og limousine utleie krever spesielle lisens plater, kjent i noen stater som lever lisenser, å operere lovlig. Disse lisensene faller under statlig eller by jurisdiksjon og har forskjellige krav fra forbruker kjøretøy lisenser for å sikre at livery kunder er trygge og bedrifter overholder lokale lover.

Kjøretøylisenser

Alle levefordeler trenger lisenser til å fungere lovlig. I de fleste tilfeller krever dette at leverandøren av leveringsvirksomheten søker en konvensjonell registrering for hvert kjøretøy fra staten, som krever betaling av gebyr basert på bilens vekt og påføring av registreringsmerker på koden eller vinduene. Leveringsplater er forskjellige fra vanlige bilerkort. Enkelte stater, som for eksempel California, tar kun gebyrer for spesialplater, mens andre, som for eksempel Ohio, krever et gebyr ($ 7,50 per juni 2011) for hver leverplate. Byer kan også kreve egne lisenser, som de bruker til å kontrollere antall levebiler i drift.

Driverlisenser

Sjåførene trenger spesialdriverlisenser for å kunne drive levekjøretøyer lovlig. Kravene til sjåførlicens inkluderer generelt en ren kjøreoppføring, en søknadsavgift og i noen tilfeller vellykket gjennomføring av kjørtekst. Stater og byer kan kreve at sjåførene til enhver tid viser sine lisenser i sine kjøretøy, noe som betyr at selv en lisensiert sjåfør ikke kan kjøre en lisensiert bil lovlig uten å plassere sin lisens der passasjerer kan se den.

Forretningslisenser

Leveringsvirksomheten bak en chaufførdrevet bil må ha et gyldig forretningslisens i området der kjørerne opererer. Forretningslisenser gir skatteidentifikasjonsinformasjon som tillater en bedriftseiereier, som kanskje eller ikke er selv sjåfør, å holde tilbake skatt fra arbeidstakers lønnsslipp og filvirksomhetsinntektsskatt hvert år. Forretningslisenser tillater et leveselskap å drive en flåte av kjøretøy i en bestemt jurisdiksjon, men de trenger vanligvis ikke å vises i bilene selv.

Tap av lisens

Flere forskjellige handlinger eller situasjoner kan føre til at en chaufførdrevet bil mister sin lisens og blir uvirksom for forretningsformål. Kjører som forårsaker ulykker eller bryter med alkoholpolitikken, er i fare for å miste sine lisenser, selv om deres kjøretøy forblir lisensiert for at et annet selskap med lisensierte drivere skal operere. Ordinanser, som den i Portland i juni 2011, som krever at alle drosjer skal være ryddige og rene, de som er under sjåføren, skal kjøre bil til tap av lisens etter et brudd. Andre brudd som kan føre til lisensavbrudd inkluderer lading av ulovlige priser, feilaktig oppfordring av virksomheten og fjerning eller skjuling av en sjåførs vist lisens i bilen.