Differensiert markedsføringsstrategi

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En differensiert markedsføringsstrategi er en tilnærming til målmarkedsføring der et selskap markedsfører flere markedssegmenter ved hjelp av ulike markedsmixer for hver enkelt. Dette er en av tre vanlige tilnærminger for å målrette markedsstrategier og er vanlig når et selskap mener at det har unike fordeler som ville appellere til forskjellige markeder.

Å forstå differensiert markedsføringsstrategi krever at du forstår noen viktige markedsføringsbetingelser: målmarkedsføringsstrategier og markedsføringsblanding. Undersøk disse vilkårene og virkelige eksempler på hvordan de opererer i næringslivet for å styrke forståelsen av hvordan du kan gjøre en differensiert markedsføringsstrategi for din bedrift.

Tre Unike Target Marketing Strategies

De tre vanligste målmarkedsføringsstrategiene er differensiert, utifferentiert og konsentrert, ifølge Western Publishers Ltd. Mens en differensiert markedsføringsstrategi betyr at du målrettes mot hvert segment unikt, betyr en utifferentiert strategi at du målretter mot flere markedssegmenter med en generelt konsistent tilnærming.

For eksempel målretter en utifferentiert markedsføringsstrategi for tennisballer både hundeiere og profesjonelle ved å fokusere på helsemessige fordeler med å trene med tennisballene. Hundeeiere bruker ballene til å leke med sine hunder, og fagfolk kan spille tennis etter jobb, men de høster begge samme fordelene med å bruke tennisballene: trening. En differensiert markedsføringsstrategi vil fokusere på ballens holdbarhet når man målretter mot eiere, og legger vekt på hvordan ballene vil bli gjennomført i hundens munn og kastet for at de skal hente, mens strategien for markedsføring av tennisballene til fagpersoner i stedet kan være en fokusere på hvordan tennis er en god hobby som kan koble dem til andre i sine bransjer.

En konsentrert strategi betyr at du konsentrerer produksjons- og markedsføringsarbeidet for å møte behovene til ett markedssegment, eller et svært lite antall. Ved hjelp av vårt tennisballeksempel, vil en konsentrert markedsføringsstrategi være en som bare markedsfører tennisballene til små liga trener ved å vektlegge verdien i hånd-øye koordinasjon øvelser.

Utvikle din markedsmiks

Markedsmixen, kjent som 4 Ps markedsføring, er en blanding av fire kjerneelementer som går inn i markedsføringsarbeidet. De er:

  • produkt

  • sted

  • pris

  • forfremmelse

Produktet er det du markedsfører, sted eller distribusjon er tilgjengeligheten av tilbudet, prisen er prisen, og kampanjen involverer de spesifikke formene for markedsføring som brukes.

I en differensiert strategi er sammensetningen av markedsmixen i seg selv annerledes for hvert markedssegment. Du kan markedsføre et annet produkt, bruke ulike salgsfremmende verktøy eller ha forskjellige prispunkter. For eksempel kan tennisballannonser som er målrettet som profesjonelle, være primært sosiale medier, mens annonser som er ment å bli sett av små liga trener, kan være bedre pakket som plakater i sportslige gode butikker og i nærheten av lekeplasser.

Forstå differensierte markedsføring eksempler

I sin oversikt over målmarkedsføringsalternativer deler LearnMarketing.net eksempelet på et flyselskapsmålingsøkonomi, forretnings- og trenerklasseblad med forskjellige markedsføringsprogrammer og prispoeng. Mange abonnementsbaserte tjenesteleverandører målretter mot ulike markedssegmenter ved å bruke tiered pricing og fordeler programmer. For eksempel kan billettsøkere med lav kostnad få en mer grunnleggende eller minimal servicepakke, mens høyere endesøkere vil få en bedre oppløsning og flere kanaler til en høyere pris.

Differensierte markedsføringsfordeler og ulemper

Hovedfordelen ved å bruke en differensiert markedsføringsstrategi er evnen til å utnytte ulike produktstyrker, da de passer best til hvert markedssegment. Den største ulempen ved differensiert markedsføring er at det koster mer å produsere forskjellige produkter eller marked med forskjellige meldinger for hvert segment. Western Publishers påpeker at større selskaper er mer rustet til å bruke differensiering fordi de er mer sannsynlige å få nok volum i hvert marked for å rettferdiggjøre kostnadene. Mindre selskaper, derimot, har vanligvis ikke budsjettet til å kunne utnytte differensierte markedsføringsstrategier, og i stedet må stole på utifferentierte strategier.

Anbefalt