Ulemper og fordeler med rabattprogrammer

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Rabattprogrammer gir forbrukerne en sjanse til å motta en belønning som full eller delvis refusjon på kjøpesummen, et gratis produkt eller et gavekort, i bytte for å kjøpe et bestemt produkt og bruke litt innsats. Denne innsatsen betyr vanligvis at kunden må sende inn en rabattforespørsel sammen med kvittering eller annet bevis for kjøp ved post. Som det er vanlig med de fleste produktpromoteringer, kommer rabattprogrammer med sine egne fordeler og ulemper.

Produktbevissthet

Et rabattprogram kan være nyttig for å skape bevissthet og innstille merkevarelojalitet for et nytt eller eksisterende produkt. For eksempel kan en rabatt som gir full tilbakebetaling eller en kupong som gjør neste kjøp gratis, lokke en kunde som kanskje ikke ellers selv vurdere et nytt produkt. I tillegg appellerer rabattprogrammer ofte til budsjettbevisste kunder, hvorav mange gjør kjøpsbeslutninger basert på tilgjengelige kuponger og rabatter.

Assist med forbrukerforskning og oppbevaring

Rabatter skjemaer kan være en verdifull forbruker informasjon ressurs. I tillegg til demografi som kundens tilstand, by og postnummer, kan rabattprogrammer bidra til å avgjøre hvilke kunder som er interessert i å kjøpe og kan være nyttige for å målrette fremtidige kampanjer. Inkludert avkryssingsfelt i bunnen av et skjema og spør kunden om å gi en e-postadresse, er en måte å bruke et rabattprogram for å utvide en kunde database og potensielt øke salget.

Innsats og kompleksitet

Komplekse rabattprosedyrer kan være nødvendig for å sikre at kundene faktisk kjøper produktet, men de kan også redusere rabattprogrammets effektivitet. For eksempel kan en kunde rett og slett gi opp, miste eller kaste bort den nødvendige kjøpsbekreftelsen og aldri sende rabatten, eller han kan sende rabatten, men følg instruksjonene feil og dermed ikke få belønningen. Dette kan redusere effektiviteten av en nåværende rabatt, så vel som fare for fremtidige rabattprogrammer.

Problemer med implementering og programstyring

Implementere og administrere et rabattprogram internt kan medføre en betydelig tidskostnad for et selskap. På den ene siden kan tildeling av nok ansatte til å administrere rabattoppgaver effektivt påvirke interne operasjoner og generell produktivitet. På den annen side kan tildeling av for få ansatte føre til behandlingstidsforsinkelser og øke kundeklager. Ifølge Entrepreneur.com., Kan feilaktig styring av et rabattprogram skape et kundeforholds mareritt som har potensial til å skade både selskapets omdømme og dets merkevare.