Lederutvikling Programutdanning

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Ifølge ManagementHelp.org er ledelsesutvikling et forsøk (forhåpentligvis planlagt i naturen) som forbedrer elevens evne til å lede seg selv, andre personer, grupper og organisasjoner. "Lederskapsutdanningstrening gir folk lederskapsposisjoner med inspirasjon, retning og verktøy for å effektivt lede seg selv og andre. Programopplæringen bør resultere i svært motiverte, dyktige ledere som er proaktive og innovative i sin ledelsesevne.

Hensikt

Formålet med lederutviklingsprogramtrening er å klart definere lederens roller, evner og handlingsplan for hvordan de skal nå sine mål. Hensikten er å instruere ledere om hvordan man kan bli bedre agenter for endring og effektive styringsprinsipper. Det er ment å lære ledere å lede seg selv i personlig og faglig utvikling.

Nærme seg

Et ledelsesutviklingsprogram kan velge forskjellige tilnærminger når det gjelder treningsledere. Opplæringsprogrammer bruker vanligvis ledelsesbyggingsaktiviteter for å bruke praktiske erfaringer for å illustrere teambygging og ledelsesprinsipper. For eksempel kan et treningsprogram få ledere til å delta i et sportsspill for å undervise prinsipper om teamarbeid, organisasjonskommunikasjon og behovet for lederskap. Andre opplæringsmetoder kan inkludere gruppediskusjoner, forelesning, lese lederskapsbøker og ansvarighetsgrupper.

Gjennomføring

Ledelsesutviklingsprogrammer bør alltid omfatte en handlingsplan som lederne kan bruke til å implementere endring når de kommer tilbake fra treningsprogrammet. For eksempel, hvis treningen var på effektiv mellommenneskelig kommunikasjon, kan lederne bli pålagt å skrive ned sine mellommenneskelige kommunikasjonsstyrker og svakheter. Ved siden av hver svakhet bør lederne skrive en setning eller to som beskriver hvordan de vil styrke den spesielle svakheten. Når lederne kommer tilbake til jobb, kan de med vilje fokusere på å forbedre disse områdene.

Utfall

Effektive lederutviklingsprogrammer vil resultere i ledere som har sterke menneskelige ferdigheter, klar retning og evne til å kommunisere både interpersonelt og korporativt. Disse lederegenskapene vil påvirke menneskene under lederen som gir dem større formål, jobbtilfredshet og retning. Dette vil føre til en sterk intern struktur for organisasjonen og en positiv bedriftskultur. Det fremmer også pålitelighet i ledelsen med tilhengerne.

betraktninger

Ledelsesutvikling kan ikke oppnås på en dag, men er en kontinuerlig prosess hvor lederen tar personlig ansvar for å utdanne, inspirere og være proaktiv med selvopplæring og opplæring. Dette kan oppnås ved å delta på lederkonferanser, lese bøker om lederegenskaper og be om tilbakemelding fra jevnaldrende.

Anbefalt