Hva betyr regnskapsperioden G & A?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

G & A er regnskapshandskrift for generelle og administrative utgifter. Noen virksomhetsutgifter kan tildeles til bestemte avdelinger eller prosjekter, for eksempel arbeidskraft og forsyninger til et produksjonsprosjekt eller salgsstyrken kjører til salgsavdelingen. G & A refererer til utgifter som fordeler hele selskapet i stedet for en avdeling eller et prosjekt. Eksempler på administrasjonskostnader inkluderer juridiske avgifter, regnskapsavgifter og forretningsforsikring.

G & A Versus Overhead

Administrasjonsutgifter i regnskapsmessig ligner overhead. Begge konseptene refererer til utgifter som ikke kan tildeles bestemte aktiviteter. Lønn for, for eksempel en fysiker som arbeider med kald fusjon, kan tildeles som en utgift til det forskningsprosjektet. Laboratorieansvarlig kan imidlertid styre kaldfusjonsforskningen og tre eller fire prosjekter samtidig. Verktøyene til laboratoriet bidrar til alle de forskjellige undersøkelsene som gjøres der. Prosjektbaserte kostnader kalles noen ganger direkte kostnader, hvor G & A og overhead er indirekte.

Mens folk bruker overhead og G & A utveksling, er det forskjeller. Overheadutgifter er prosjektrelaterte, men ikke til spesifikke prosjekter. Utgifter for laboratorieveilederen, eller en leder som overvåker to eller tre forskjellige prosjekter, teller som overhead. Så gjør verktøy eller kostnaden for å holde et prosjekt-gjennomgang møte for alle dine prosjektledere. Hvis du ikke har noen prosjekter på gang, har du ingen overhead.

G & A utgifter gjelder for hele organisasjonen. Selv om firmaet ikke har noen kontrakter eller prosjekter, vil det fortsatt løpe opp G & A regninger:

  • Regnskapsavgift.

  • Juridiske avgifter.

  • Generell ansvarsforsikring.

  • Bankgebyrer.

  • Bedriftslisenser.

  • Menneskelige ressurser trener nye arbeidstakere.

  • Kontorrekvisita.

Alle disse kostnadene eksisterer selv om det ikke er mulig å foreta et fakturerbart arbeid eller et salg avsluttet.

Administrative kostnader i regnskap

Regnskapsføreren må spore G & A utgifter, akkurat som alt annet du bruker penger på. Regnskapsfører rapporterer G & A for en gitt periode i resultatregnskapet. Resultatregnskapet sporer penger opptjent og utgifter påløpt i løpet av det foregående år eller kvartal, sier. Den øverste linjen i setningen rapporterer inntektene dine for året. Nedenfor rapporterer du kostnadene for solgte varer, deretter administrative kostnader.

Regnskapet blir mer komplisert hvis du jobber med en føderal kontrakt. Regjeringskontrakter krever at du knytter alle regningene dine til bestemte prosjekter. Hvis fakturering inkluderer overhead eller G & A, må du tildele en del av utgiftene til det aktuelle prosjektet.

Administrere G & A

G & A er ofte en utfordring for selskapets bønne-tellere. Disse utgiftene bidrar ikke direkte til fortjenesten, så det ser ut til at de er en dra på virksomheten. Det gjør dem til et naturlig mål for kostnadsbesparende. Problemet er at mange av de generelle og administrative utgiftene er løst, for eksempel leie, forsikring og advokatkostnader. Det gjør det vanskelig å eliminere eller senke dem uten mye arbeid og planlegging. Noen selskaper går forbi med svært lite G & A fordi de er decentraliserte. En virksomhet med en sterkere sentralkommando krever vanligvis større G & A-utgifter.

Forsiktig å kutte G & A ved å gjøre støtte og administrative funksjoner mer effektive kan redusere utgifter og øke selskapets verdi. Hvis ledelsen kutter for aggressivt eller beskjærer feil grener, kan det skade selskapets verdi i det lange løp. Hvis selskapet reduserer G & A nøye, kan det frigjøre penger til mer lønnsomme bruksområder som investeringer eller FoU. Ingen løsning fungerer for alle; Det kommer til å variere med selskapets bransje, størrelse og det er konkurransedyktige styrker.

Generelt er det imidlertid bedre å redusere G & A når selskapet har det bra enn å vente til det er underpresterende. På det tidspunktet er ledelsen mer sannsynlig å kaste bort G & A i desperasjon enn å planlegge nøye.