Hvordan lage en jobbmesse moro

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Begrepet "jobbmesse" bringer i tankene et stort rom fylt med arbeidsgiverbord som venter på å finne de rette medarbeiderne for å fylle åpne stillinger. Ville ansatte være kledd for å imponere med CV i hånden for å prøve å lande den drømmejobben. Men messer kan bety lange linjer, kjedelig venter og skuffelse. Det er mulig å inkludere andre aktiviteter i jobbmesser til fordel for jobbsøkere, og gjøre hendelsene morsomme til å delta.

Lag en jobbmesse interessant ved å legge til morsomme og nyttige aktiviteter

Server forfriskninger. Når søkerne står i lange linjer eller tilbringer timer på en jobbmesse, kan kaldt vann og en matbit bringe velkommen lettelse. Matleverandører og forhandlere er vanligvis villige til å donere til en god sak.

Tilbyr workshops som forbedrer jobbsøkende ferdigheter. Noen søkere kan trenge hjelp med å fortsette å skrive og intervjue. Planlegg gruppesamtaler som inkluderer mock intervjuer og kritikk av CV. Disse vil være verdifulle for de som har vært ute av jobbsøkningsarenaen i flere år.

Inviter en høyttaler som er i stand til å motivere søkere. Etter flere måneder med å søke jobb, blir mange søkere motet og trøtt. Noen gir opp jobbsøkingen helt. Velg en høyttaler som har overvunnet vanskeligheter for å lykkes i hans eller hennes felt; eller invitere en representant fra et større selskap eller en industri for å tjene som en motiverende høyttaler.

Gi dørpriser som letter jobbsøkingen. Søk donasjoner fra bedrifter, for eksempel forhåndsbetalte gasskort, gavekort eller kuponger. En portefølje som brukes til å beholde CV og referansebrev, er også en nyttig dørpris.

Ta med en "kjole til suksess" moteshow. Forhandlere lager noen ganger låneklær for moteshow for en god sak. Rekruttere frivillige til å modellere klær som passer for ulike typer arbeidsmiljøer. Dette vil hjelpe deltakerne å lære "dos" og "ikke" av dressing for intervjuer, og hvilken type klær er egnet for ulike jobber. Få hjelp av hårpleiepersonale til å demonstrere skikkelig hår og hudpleie metoder under "kjole for suksess" hendelsen.

Anbefalt