Betydningen av interessenter

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Interessenter gir bedriften din praktisk og økonomisk støtte. Interessenter er interessert i din bedrift, alt fra ansatte til lojale kunder og investorer. De utvider bassenget av folk som bryr seg om trivsel i ditt firma, noe som gjør deg mindre alene i ditt entreprenørarbeid. I beste fall er forholdet mellom en bedrift og dets interessenter symbiotisk og sunn. I verste fall henger dette forholdet på motstridende krav og interesser og gjør beslutningstaking stressende og sakte.

Samfunnet

Et vellykket forhold mellom en bedrift og dets interessenter er bygget på å samarbeide mot felles mål. Ansatte er avhengige av virksomheten din for deres levebrød. Og hvis du behandler dem godt, blir de engasjert som et lag og en familie for å gå utover deres jobbkrav for å fremme bedriftens beste. Hvis bedriften din tilbyr et produkt eller en tjeneste som virkelig forbedrer kvaliteten på kundenes liv, vil de trolig også gå for å batse for deg, og spre ordet om tilbudene dine fordi de virkelig ønsker at bedriften skal gjøre det bra. Investorer har en finansiell eierandel i firmaet ditt, og de vil sikkert ha økonomisk avkastning, men hvis interessene dine er justert og de virkelig bryr seg om det arbeidet du gjør, kan deres forhold til bedriften gå langt utover ønsket om å tjene penger.

Finansielle fordeler

En virksomhet med et engasjert fellesskap av interessenter vil høste økonomiske fordeler fra disse forholdene. Ansatte som bryr seg om sitt arbeid og ser det som mer enn en jobb, vil gi sitt beste og fungere som ambassadører for ditt merke. Kunder som tror på din bedrift og deres tilbud, vil hjelpe deg med deres langsiktige virksomhet. Leverandører som ser din virksomhet som mer enn bare en salgsmulighet, går ekstra mile for å sikre at du har de materialene du trenger for å gjøre salg og generere inntekter, og de kan til og med utvide fleksible vilkår hvis de vet at du sliter økonomisk. Engasjert interessentinvestorer vil hjelpe deg med arbeidskapital og midler til ekspansjonsprosjekter.

Vellykkede interessentrelasjoner

Vellykkede forhold til interessenter er avgjørende for bedriftens suksess. Det tar imidlertid hardt arbeid og visjon å bygge disse sterke sammenhengene. Når det er mulig, jobber du med å tilpasse interessene til bedriften din med interessentene dine. Behandle dine ansatte godt og betal dem ganske, så de vil arbeide for din felles suksess. Opprett de høyeste produktene du kan, slik at kundene dine vil gå den ekstra mile for å hjelpe deg med å gi dem. Dyrk relasjoner med investorer som er mer interessert i langsiktig levedyktighet enn kortsiktig utbytte.