Typer av ikke-tradisjonell markedsføring

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Bedrifter pleide å stole utelukkende på trykk, fjernsyn og radioannonser for å markedsføre sine produkter og tjenester til kunder. Ikke-tradisjonell markedsføringstaktikk har åpnet døren til en rekke andre måter å forbinde med kunder, ofte på en mer kostnadseffektiv måte. Disse metodene har gjort det mulig for små bedrifter å få tilgang til større bedrifter, ettersom suksess er basert på kreativitet, snarere enn budsjettstørrelse.

Grassroots Marketing

Grassroots markedsførere målgrupper av individer, fremme sine produkter og tjenester til disse menneskene i et forsøk på å få dem til å dele meldingen med et større publikum. Fremdriften bak denne metoden er at folk stoler på personlige anbefalinger, så hvis en venn av familiemedlem kan verifisere fordelene med et produkt eller en tjeneste, vil de være mer sannsynlig å prøve det selv. Kampanjer er relativt enkelt og drevet av kundeloyalitet.

Guerilla Marketing

Guerilla markedsføring fokuserer på å dele en melding på en ikke-tradisjonell måte. Markedsførere overrasker kundene ved å bruke taktikk designet for å gi et varig inntrykk. Mindre bedrifter bruker det som sin eneste markedsføringsstrategi, mens større bedrifter pleier å bruke det som et supplement til en eksisterende kampanje. Et eksempel er Red Bull Stratos-kampanjen fra 2012, som involverte å sende østrigske daredevil Felix Baumgartner inn i stratosfæren til skydive 128.100 fot.

Buzz Marketing

Buzz markedsføring taktikk er designet for å gå viral. Markedsførere fokuserer ofte på en gruppe trendsettere, gir dem tilgang til et produkt eller en tjeneste, i håp om at andre vil se dem bruke det og ønsker å bli med. DaimlerChrysler for eksempel forfremmet PT Cruiser i Miami Beach ved å anskaffe en gruppe flotte folk å kjøre rundt i byen i bilene. Proctor & Gamble fremmet sin vaskemiddel, Cheer, i canadiske supermarkeder ved å ansette grupper av undercover shoppere for å holde spontane moteshow, og nevner at de bruker Cheer til å vaske klærne sine.

Markedsføring over sosiale medier

Mange bedrifter utnytter det faktum at millioner av forbrukere er på sosiale medier ved å bruke populære plattformer som Facebook, Twitter, Pinterest og YouTube for å nå dem. Bedrifter distribuerer sine markedsføringsmeldinger via tweets, innlegg og online videoer. Kunder får mulighet til å samhandle med merkevaren, dele kommentarer, bekymringer og annen tilbakemelding for alle på nettstedet for å se. Fordi det ikke koster penger å bli med på sosiale medier, kan selskapene markedsføre seg gratis.