Effektiv interdepartmentell kommunikasjon

Innholdsfortegnelse:

Anonim

De fleste mellomstore og store selskaper er organisert i ulike avdelinger. Dette gjør det enkelt for bedrifter å holde ulike operasjoner skilt og håndtert av fagfolk i hvert enkelt område. For eksempel, de fleste selskaper som selger et produkt eller en tjeneste, har en kundeserviceavdeling som håndterer kundeproblemer og bekymringer. For at en bedrift skal lykkes, må den implementere og opprettholde effektiv interdepartmental kommunikasjon.

Definisjon

Interdepartmental kommunikasjon er prosessen gjennom hvilken ulike avdelinger sender og mottar meldinger mellom seg selv.For kommunikasjonen skal være effektiv, må en avdeling sende en klar og omfattende melding til en annen avdeling, og meldingen må være tydelig og fullstendig forstått. Hvis det ikke er det, vil det være problemer. Ineffektiv kommunikasjon kan føre til forvirring, mangel på moral og frustrasjon blant ansatte og avdelinger.

Betydning

Effektiv interdepartmentell kommunikasjon sikrer at alle avdelinger er på samme side som arbeidsforholdene endres. En avdeling kan gjøre en endring som påvirker en annen avdeling. Hvis den første avdelingen ikke kommuniserer disse endringene til den andre avdelingen, kan det være forvirring, frustrasjon og sinne. Uten effektiv interdepartmental kommunikasjon kan et selskap ende opp i kaos, mangel på motivasjon blant ansatte og mangel på tillit og respekt mellom avdelinger.

typer

Muntlig kommunikasjon utføres ofte mellom avdelingsledere via telefon, videokonferanser og en-mot-møter. Skriftlig kommunikasjon er vanligvis sett interdepartmentally i form av e-post og notater. Bedriftskommunikasjon, hvor selskapets overordnede ledelse sender en melding - enten ved nyhetsbrev, e-post eller annen metode - er en annen type interdepartmentell kommunikasjon.

betraktninger

En behovs vurdering er en objektiv oversikt over effektiviteten av interdepartmental kommunikasjon. Det utføres vanligvis av kommunikasjonsspesialister og gir en detaljert oversikt over svakheter og styrker i kommunikasjonsområder mellom avdelinger. En kommunikasjonsspesialist kan intervjue medlemmer av organisasjonen, gi undersøkelser og finne tilfredsstillelse blant ansatte og områder som må forbedres. Kommunikasjon er en kontinuerlig prosess for å forbedre.

fordeler

Effektiv interdepartmental kommunikasjon skaper en levende og tillitsfull bedriftskultur. Ansatte føler seg bemyndiget og i stand til å stole på avgjørelser fra andre avdelinger. Organisasjonsledere stoler på andre avdelingsledere, og kunden har tro på selskapets ord og omdømme. Effektiv interdepartmentell kommunikasjon gjør det mulig for folk å holde seg informert, gjøre endringer når og hvor de er nødvendige, og føle seg komfortabel å møte problemer når de oppstår mellom avdelinger. Det er ingen resentment eller uvillighet til å håndtere medlemmer av andre avdelinger.