Hva er forskjellen mellom reaktiv og proaktiv markedsføring?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Proaktiv markedsføring innebærer implementering av forberedte strategier, mens reaktiv markedsføring innebærer taktikk som brukes når muligheter oppstår. En stor forskjell er at med proaktiv markedsføring har du en markedsplan; med reaktiv markedsføring, gjør du det ikke.

Markedsplan

En markedsplan beskriver de mål, strategier og taktikker som et selskap har til hensikt å bruke for det neste året eller så. En oversikt over markedsmixet, som inkluderer produkt-, plass-, pris- og markedsføringsfaktorer, er en vanlig del av en markedsføringsplan. Med en klar plan skisserer du alt du vil oppnå og gjør i forskning, utvikling, markedsføring, salg og service gjennom året.

Reaktiv markedsføring er definert av mangel på en forhåndsbestemt plan. En fordel ved reaktiv markedsføring er at du sparer tid for å utvikle planer. Men du kan bli vanskeligere å bygge et merke.

Kundens innsikt

Forskning er et viktig element i markedsføring. Det inkluderer spørreundersøkelser, fokusgrupper, spørreskjemaer og andre verktøy som brukes til å få innblikk fra målkunder. Proaktiv markedsføring inkluderer vanligvis forsknings- og utviklingsplaner. Reaktiv markedsføring betyr vanligvis å overvåke kunde- og salgstrender og deretter bestemme hvordan man skal svare. En viktig fordel ved proaktiv markedsundersøkelse er å få innsikt fra kjernekunder om hva de vil og ikke vil ha i en løsning. Å utvikle og fremme en løsning som samsvarer med målmarkedsinnstillinger og behov, optimaliserer ofte inntekter og resultatutvikling.

Taktikk brukt

Bedrifter har en tendens til å ansette en rekke strategier og salgsfremmende taktikker med proaktiv markedsføring. Med klare mål og et budsjett i tankene velger bedrifter mellom den beste blandingen av tradisjonelle og nye medier for å levere meldinger til målmarkedet. I motsetning til at selskaper som bruker reaktiv markedsføring, pleier å bruke kampanjetaktikk som har mindre innvirkning, ifølge en januar 2014-artikkel av Dearborn Media Group. Reaktiv taktikk inkluderer fads, rabatt gimmicks og uønskede henvisninger.

Kostnadsstruktur

En av hovedgrunnene til at mange små bedrifter bruker reaktiv markedsføring, er på grunn av den lavere kostnadsstrukturen. Med proaktiv markedsføring inkluderer kostnadene ved å forberede og administrere markedsstrategier, samt de direkte kostnadene ved å kjøpe salgstid og plass. Du trenger vanligvis et sett budsjett for å gjennomføre strategier. Med reaktiv markedsføring har selskaper ofte ikke et foreskrevet budsjett. Utgifter utelukkes kun når markedsføringstillatelser realiseres gjennom ressursallokering eller kjøp av reklame.

Anbefalt