Hvordan overvåke og kontrollere effektiviteten av en markedsføringsplan

Anonim

Effektiv overvåking av en markedsplan sikrer at investeringen din ikke blir bortkastet; uten å vite hvor effektiv hver strategi er, kan du kaste bort penger på ubrukelig innsats. Når du planlegger og utfører en markedsføringsplan, bygg inn overvåkingsverktøy fra begynnelsen og vær hensynsløs når du eliminerer strategier som ikke er verdt tiden og pengene du bruker til å skape dem. Med et vanlig evalueringsprogram kan du ende opp med et strømlinet, kraftig markedsføringssystem.

Velg sporingsverktøy som passer for hver strategi i markedsføringsplanen. Oppgi hver markedsføringsinnsats som er planlagt for det kommende året, og finn verktøy som vil hjelpe deg med å overvåke effektiviteten. For web-baserte tiltak, se på analyseprogrammer for nettsteder som Google Analytics; For rabatter kan du bruke kupongkoder som er forskjellige for hver publikasjon der du annonserer.

Bygg i overvåkingssystemer i begynnelsen av hver markedsføringsinnsats. Før du starter en ny kampanje, implementer du overvåkingsverktøyene dine. Sett en sporingskode inn i HTML-koden din, for eksempel, eller sett opp et regneark for å overvåke salgsprosessene. Behandle evaluering og sporing som en integrert del av markedsføringsprosessen og tilordne et av markedets ansatte til å overvåke oppgaver.

Spor svaret på salget før og etter lanseringen av en markedsføringskampanje. Fordi sluttmålet med markedsføring er ofte for å øke salget, hold øye med hvordan hver innsats påvirker salget. Spør selgerne for spesifikk tilbakemelding på antall kvalifiserte kunder som kommer inn etter en ny kampanje, og be om at de spør kundene hvordan de kom til firmaet ditt for mer detaljerte resultater.

Snakk med kundene dine. For markedsføringstiltak som er vanskelige å overvåke kvantitativt, for eksempel bevisstgjøring, undersøkelse av kunder og medlemmer av målgruppen. Send ut enkel e-post på dine sosiale medier, og legg inn en på nettstedet ditt. Design spørsmål som vil gi deg spesifikk informasjon som angår suksessen til din markedsføringskampanje: Kunnskap om nye funksjoner eller bevissthet om miljøarbeid, for eksempel.

Eliminere ineffektive markedsføringsstrategier. For å gjøre dine overvåkingsinnsatser verdifulle og for å strømline markedsføringsplanen, kutte programmer som ikke oppnår sine opprinnelige mål. Vær spesielt oppmerksom på strategier som koster mye penger for å sikre at avkastningen på investeringen er verdt. Pare ned markedsplanen din slik at den bare inneholder de mest effektive aktivitetene, noe som vil gi plass til ny innsats.