Typer av bestillingsprosessering

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Det er tre hovedtyper av ordrebehandling. De varierer i behandlingsmetoden, men alle mottar bestillinger, beregner betalinger og sendes fra selger til kjøper. Hver behandlingstype gir en referanseoversikt for hver ordre.

Håndkvitteringer

Noen små selskaper behandler ordrer for hånd. Detaljhandlere gir håndkvitteringer for kjøp, summebeløp på slutten av dagen, og skriv deretter totalsummere i hovedbok. Selv om det er nyttig, kan det oppstå problemer som storboksen kan gå tapt, totaler settes inn i feil kolonne eller feil mengder oppgitt. Håndbestilling er vurdert som den minst pålitelige typen ordrebehandling.

Call Centers

Ekstremt populær, gjør det mulig å organisere prosessene for å ringe prosessen, men likevel beholde datamaskinen tilgang til resultatene. Ringesentre tillater kjøpere å ringe inn og bestille produkter mens kundesenteret angir bestillingen til en datamaskin for behandling. Ringesentre begrenser sin jobbfunksjon utelukkende for å ta og behandle kundenes bestillinger. Et eksempel er katalogkjøp.

Internett

Siden det er liten direkte kommunikasjon mellom kjøper og selger i en nettbasert virksomhet, må det være en effektiv, rettidig og pålitelig metode for ordrebehandling. Dette er hvor bruk av Internett som ordreprosesseringsmetode utmerker seg. Internett tillater en rask utveksling av informasjon, og gir umiddelbar bekreftelse og en synlig oversikt over transaksjonen.