GAAP begrensninger

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Lande som USA, India, Australia og mange europeiske land har sine egne Generelle Godkjente Regnskapsprinsipper, eller GAAP, som gir regler og standarder for finansiell rapportering i sine land. I USA er GAAP retningslinjer fastsatt av Financial Accounting Standards Board, eller FASB. På grunn av de iboende begrensningene i GAAP og den omfattende investeringen i internasjonale selskaper som krysser nasjonale grenser, taler mange regnskapsmessige og økonomiske fagfolk for verdensomspennende vedtak av International Financial Reporting Standards, eller IFRS, som brukes i over 100 land.

IFRS-kompatibilitet

Regnskapet gir et øyeblikksbilde av et selskaps økonomiske helse. Regnskapsstandarder er avgjørende for bedrifter som tar beslutninger om allokering av sine ressurser, samt for investorer som er avhengige av klare, troverdige og transparente regnskap. GAAP behandler flere store regnskapsmessige forhold som involverer varelager, inntektsføring og finansielle instrumenter forskjellig fra IFRS. Dette betyr at internasjonale bedrifter må forberede dyre og besværlige forsoningsrapporter som kompromitterer åpenhet og klarhet.

Reglerbaserte standarder

På enkelte områder, for eksempel behandling av derivater og verdipapirer, gir GAAP spesifikke regler i stedet for veiledende prinsipper. Dette betyr at GAAP ikke er tilstrekkelig fleksibel for å imøtekomme endringer i markedet. Ved å ta opp dette problemet, anerkjenner FASB å gjøre politiske kompromisser for å få akseptert en regelbasert standard. Disse kompromissene inkluderer å gjøre unntak for transaksjoner basert på omfang som begrenser volatiliteten til rapporterte inntekter og forsøker å gi kvoter for overgangseffekter til den nye standarden, noe som kan kompromittere klarhet og konsistens.

Asset Valuation

I henhold til GAAP rapporteres eiendeler ved bruk av historisk kost eller opprinnelig anskaffelseskost. Imidlertid kan "virkelig verdi" være en mer nøyaktig representasjon av en eiendels verdi. Virkelig verdi er prisen som en selger ville være villig til å selge, og en kjøper ville være villig til å betale for eiendelen. Selv om dette noen ganger kan være vanskelig å måle, er virkelig verdi presis en mer nøyaktig representasjon av eiendelens verdi. FASB anerkjenner relevansen av virkelig verdi måling og gir mulighet for bruk for visse typer eiendeler mens det ikke krever det for andre eiendeler. Reglene om hvordan man oppnår dette, er imidlertid komplekse og kan inkonsekvent tolkes.

Private selskaper

FASB har til hensikt GAAP å søke på alle amerikanske selskaper, store og små, offentlige og private. Selv om nivået på kompleksitet og detaljering av finansiell rapportering som kreves av GAAP, kan være hensiktsmessig for store offentlige selskaper, er det ikke relevant for små private selskaper. Privateholdige selskaper utarbeider sine regnskap hovedsakelig for långivere, leverandører og styre som ikke krever de byrdefulle og kostbare GAAP-rapporteringsstandardene. Långivere vurderer spesielt selskapets ytelse ved hjelp av ikke-GAAP kriterier som likviditetsforhold, kontantstrøminformasjon og resultat før renter, skatter, avskrivninger og amortiseringer, eller EBIDA. Som GAAP rapporterer inntekt etter beregning av disse faktorene, må de legges tilbake i.