Hvordan bestemme verdien av et Bed & Breakfast for kjøp eller salg

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Når du bestemmer salgsprisen på en seng og frokost, er det to typer verdier du må legge til sammen: verdien av eiendommen selv og verdien av inntektsstrømmen som den gir. Selvfølgelig, som med enhver forretningsforhandling, vil den ultimate prisen være hva to parter er enige om det vil være. Imidlertid vil evaluering av flere nøkkeltall hjelpe til med å angi et begynnelsesnummer for å være uenig.

Bestem verdien av huset, uthus og land. Hvis eiendommen fortsatt er under et pant eller annen lien, er det best å kjøpe eiendommen en egen avtale fra salg av virksomheten. I de fleste tilfeller er det verdt det å våren for en taksfører å utføre dette trinnet.

Beregn verdien av inventar, møbler, apparater, kjøretøy og annen stor eiendom som vil skifte hender når du selger virksomheten. Ikke bry deg med å telle opp de små tingene som kontorrekvisita, rengjøringsmidler, håndklær og laken. Den totale verdien av disse er ubetydelig i forhold til salgsverdien til selskapet. Du kan selge dem alle for en engangsbeløp, eller inkludere dem som en slags "signeringsbonus."

Vurder verdien av selskapets inntektsstrøm, hvor mye penger det gjør i et år. Dette kan beregnes på noen måter. To vanlige metoder er bruttoinntekt for de siste 12 månedene eller gjennomsnittlig årlig bruttoinntekt for de siste 60 månedene.

Liste over alle gjeld som er skylt av selskapet, for eksempel billån, utstyrslån, kontoer på grunn av leverandører og kredittkort.

Oppgi alle gjeldende utgifter for en 12 måneders periode, beregnet på samme måte som du beregnet et års inntektsverdi. Gjeldende utgifter er de utgiftene som sannsynligvis vil fortsette når virksomheten endrer hender. Verktøy er et eksempel på gjeldende utgifter. En personlig bil du har satt på virksomheten av skattemessige grunner, er det ikke.

Legg til trinn ett til tre. Trekk trinnene fire og fem fra den summen. Totalt er grunnverdien av selskapet.

Bruk resultatet fra trinn seks som et innledende tilbud eller utgangspunkt. Det er mulig at den andre parten vil akseptere dette nummeret direkte, eller at du vil bli enige om en helt annen salgspris.

Tips

  • Denne planen er å selge eiendommen og virksomheten knyttet til en seng og frokost. Det er mulig å selge bare den ene eller den andre. Selge virksomheten, men å holde og leie ut eiendommen er en vanlig praksis.