Hvor lenge er forretningskontroller gyldig?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

I tillegg til selskaper som utsteder kontroller, over 90 prosent av småbedriftseiere godtar sjekker. Hvis kundene foretrekker denne betalingsmåten, er det viktig å kontrollere at kontrollene er gyldige.

Tips

  • Det er ingen faste regler for utløpsdatoen for sjekk. Bankene fastsetter egne retningslinjer.

Rapporter av falske sjekker til Federal Trade Commission er i titusenvis hvert år. Og det tallet har gått opp de siste tre årene sammen med tapte dollar. Dette inkluderer ikke foreldede sjekker - legitime sjekker som kan være så gamle de ikke lenger er gyldige.

Selv om antall betalinger som er foretatt med sjekk, har gått ned, bruker mange forretningskunder fortsatt denne betalingsmåten. Bedrifter foretrekker sjekker fordi de gir mer informasjon enn elektroniske betalinger gjør. I tillegg tar de lengre tid å behandle, noe som skaper en flytende fordel. I tiden mellom å utstede en sjekk og den faktisk debiteres fra kontoen sin, har et selskap flere penger på hånden.

Hvor gammel er for gammel

Det er ikke uvanlig å forkaste en sjekk eller glem alt om det. Når det resurfaces måneder eller år senere, kan det eller ikke være gyldig. Banker er ikke pålagt å behandle sjekker som er eldre enn seks måneder.

Bank of Americas foreldetjekkingspolicy sier at de fortsatt kan betale en sjekk som er datert for mer enn seks måneder siden, med mindre utstederen har satt en stoppbetalingsordre på den. Generelt er det opp til bankens skjønn å godkjenne eller avslå en foreldet sjekk.

Sjekk etter utløpsdatoen for sjekk

Store selskaper skriver vanligvis utløpsdatoer på sjekken. Dette gjør at de bedre kan styre kontantstrømmen. For eksempel kan de inkludere en erklæring med sjekken som angir utløpsdatoen for utsjekkingen eller bare skrive ut "ugyldig etter 90 dager" på en sjekk. Det kan imidlertid hende at banker ikke merker datoen eller velger ikke å overholde disse vilkårene.

Små bedrifter, generelt, er ikke like strenge som store selskaper angående kontrollene de utsteder til sine kunder. De fleste ganger vil de inneholde en utløpsdato eller andre spesielle notater. I dette tilfellet blir sjekken foreldet etter seks måneder. Hvis du vil kontanter det, ta kontakt med banken og spør om deres policy tillater det. Venter er risikabelt. Utstederen kan lukke sin bankkonto, gå konkurs eller stoppe betaling på sjekken.

Kasse gamle sjekker nå

I henhold til Uniform Commercial Code (UCC) er det ingen faste regler for utløpsdatoen for sjekk. Dette gjelder både personlig og forretningskontroll. Bankene har rett til å gjennomføre egne retningslinjer. Selv om de ikke er pålagt å respektere gamle sjekker, kan de velge å gjøre det. Hvis du har en foreldet sjekk, ring bare til banken og spør hva reglene er. Hvis banken nekter å belaste den, må du kontakte kontoinnehaveren og be om en erstatning.

Anbefalt