Hvor lenge bor Dobermans Live?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Doberman pinscher er en svært intelligent og aktiv hunderase, identifisert vanligvis ved sine spisse ører, beskåret hale og selvsikker holdning sammen med standard svart og brunfarger. Å vite om disse hundene, inkludert deres levetid, gir deg muligheten til å skjønne om Doberman er den riktige hunderasen for deg.

Generell

Den generelle levetiden til en Doberman pinscher er 10 til 15 år med optimale helsemessige forhold. Denne levetiden svinger, ligner alle hunderaser. Det er ingen dokumentert oversikt over den lengste levende Doberman pinscher, men noen eiere hevder at Dobermans bor i tidlig 20-årene.

Kosthold

For å forsikre deg om at din Doberman pinscher lever til sitt fulle potensielle levetid, er et riktig kosthold nødvendig. Doberman pinschers, som er muskulære og aktive hunder, krever store mengder protein i forhold til mindre aktive raser. Et høyproteinholdig kosthold bestående av ferskt rødt kjøtt og korn er ideelt, men noen kommersielle hundematvarer skaper blandinger bare for Dobermans. Feed din Doberman pinscher på en tidsplan med seks små feedings en dag i motsetning til tre på grunn av deres høye metabolisme.

Aktivitet

Doberman pinschers krever trening. Uten trening blir en Dobie lat og overvektig, noe som forårsaker en rekke helseproblemer. En Doberman pinscher som har helseproblemer forbundet med mangel på aktivitet, vil miste mange år av sitt liv, akkurat som en person ville. Ta din Dobie ut for daglige løp på en hundepark eller et annet område hvor det kan nyte en full løp.

Miljø

Et stressende miljø påvirker helsen til din Doberman pinscher. Når en hund som en Doberman er konstant ulykkelig, stresset eller redd, vil det i hovedsak miste sin vilje til å leve. Dette påvirker naturligvis Doberman pinscherens levetid. Hvis miljøet ditt er for stressende med mye konflikt og disarray, kan det ikke være det beste stedet å heve en Doberman til sitt fulle potensiale, mye mindre alle andre hunderaser.

Medisinsk behandling

Store hunder som Doberman er utsatt for hoftedysplasi, noe som påvirker hundens hoftesokkel og forårsaker smerte. Hip dysplasi, blant annet helseproblemer kjent for store hunderaser, kan påvirke hundens generelle helse og stunt sin levetid. Å ta hunden din til vanlige veterinære kontroller holder deg i kjennskapen med helsen, slik at du kan forsikre deg om at din beste venn bor lenge.