Styrker og svakheter i forsyningskjeden

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En forsyningskjede inkluderer bedriftene gjennom distribusjonskanalen din som bidrar til å skaffe varer til forbrukerne. For en forhandler er produsenter og grossister vanlige forsyningskjedemedlemmer. Forsyningskjeder seg selv har ikke nødvendigvis sterke og svake sider, men SCM som et forretningssystem gjør det.

Effektiv koordinering

Ved å koordinere leverandørkjedenes aktiviteter med leverandører og kjøpere kan du optimalisere effektiviteten i forhold til et transaksjonsperspektiv på kjedeaktiviteter. Med SCM samarbeider du med leverandører og kjøpere om å få varer til markedet på den mest verdifulle måten. Som forhandler har du og dine leverandører fordeler når forbrukerne krever varer. Derfor koordinerer transport-, logistikk- og distribusjonsaktiviteter med toppleverandører at du kan fokusere på kvalitets- og kostnadsreguleringer som fører til optimalisert kundeverdi. En mer transaksjonell tilnærming fører til at kjedemedlemmet fokuserer på å generere optimale inntekter fra en direkte kjøper.

Sentraliserte aktiviteter

Supply Chain Management er en form for virksomhetsressursplanlegging. ERP-systemer er sentralisert i en organisasjon, noe som gjør at du kan sette de beste SCM-fagfolkene som har ansvaret for å administrere leverandørkjedenforhold. En viktig forskjell mellom en forvaltet forsyningskjede og en ustrukturert er vekt på pålitelige forhold. I stedet for stadig å kjøpe den laveste prisen, bygger du et mindre nettverk av kjerneleverandører du stoler på. Denne tilliten gjør at du kan kommunisere mer effektivt, samtykke til rettferdige prisstrukturer og koordinere aktiviteter sammen.

Inventar Management og Reliance Risks

Blant de primære ulempene i en forvaltet forsyningskjede er lagerstyring og tillitrisiko. Siden SCM krever samarbeid mellom bedriften og leverandørene, blir du iboende avhengig av leverandører for lagerstyring. Replenish forsinkelser fra en leverandør kan forlate en forhandler med tomme hyller og opprørt kunder. Dette problemet er ikke så bra hvis du har flere leverandører i hver produktkategori som du kan ringe. Et mindre nettverk av leverandørrelasjoner hindrer også selskapets forhandlingsmakt i å håndtere foreslåtte prisstigninger.

Interne kostnader

En systematisk tilnærming til SCM får bedriften til å investere i mennesker, teknologi og prosesser. Dedikerte fagfolk innen supply chain management, transport og logistikk er ofte nødvendig for et vellykket SCM-system. I tillegg er supply chain management bygget på et sterkt datanettverk med SCM-programmer. Teknologi gjør at du kan integrere data med leverandører, noe som er spesielt viktig i leverandørstyrte lagerprogrammer. Mens disse aktivitetene tar sikte på effektivitet og profittfordeler, er den opprinnelige og løpende investeringen bratt for typiske bedrifter.