Forskjellen mellom posisjoneringserklæringer og misjonserklæringer

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Når du starter en ny bedrift, kan mange vilkår virke utbyttbare, for eksempel forvirre en posisjoneringserklæring med en oppgaveoppgave.Å skille mellom de to begrepene gjør det mulig for deg å finne fokus for bedriften din, så bruk litt tid til å bli kjent med dem før du får ytterligere inn i lanseringen av den nye organisasjonen.

Definisjon av posisjoneringserklæring

En posisjoneringserklæring er en skriftlig beskrivelse av målet med en bestemt strategi. Det definerer hvordan et produkt eller et merke skiller seg fra konkurransen, forklarer hvordan fordelene fra produktet eller merket vil hjelpe kunden, og hvordan disse fordelene vil bli kommunisert til potensielle kunder. Posisjonserklæringer angir retningen for mange forretnings-, merkevare- og markedsføringsplaner, da det ikke bare tar hensyn til funksjonene til produktene eller tjenestene dine, men det hjelper deg med å huske kundens syn på virksomheten din. I en eller to setninger er det en måte å forklare hvordan virksomheten skiller seg fra konkurrenter.

Mission Statement Definition

En misjonserklæring er en setning som beskriver selskapets funksjon, markeder og konkurransemessige fordeler, og den inneholder en uttalelse av virksomhetenes mål og filosofier. Oppdragsoppgaven definerer ikke bare hva organisasjonen din er, men forklarer også dens formål og begrunnelse. En misjonserklæring bør kommuniseres til alle ansatte i organisasjonen din, da den vil hjelpe dem å forstå virksomheten og ta beslutninger som er i samsvar med kjerneverdier og mål.

likheter

Både posisjonering og oppdragssetninger er knyttet til formålet med organisasjonen. Men selv ved å bruke hensikten som referansepunkt, er det ikke flere signifikante likheter mellom begge typer uttalelser, annet enn det faktum de er skrevet, vanligvis bare i en eller to setninger, og er viktige elementer i ulike forretningsdokumenter.

forskjeller

Selv om en posisjoneringserklæring oftest er et element i en forretnings- eller markedsføringsplan, er en oppgaveoppgave en del av en organisasjons definisjon. Posisjonserklæringer fokuserer på hvordan kunden ser organisasjonen og fordelene som kundene får fra å håndtere firmaet, i stedet for konkurransen. Mission statement er fokusert på virksomhetens kjerneformål og er viktigere for de ansatte som utgjør organisasjonen slik at alle forstår deres funksjon og hvordan de passer inn i forretningens store bilde. En stillingserklæring vil forsøke å selge funksjonene som skiller dem fra konkurrenter og gjør dem de beste i sin bransje, mens en oppgaveoppgave ikke tar hensyn til konkurransen og fokuserer utelukkende på organisasjonene grunn til å eksistere. Til slutt er posisjoneringserklæringer sjelden oppgitt ord for ord til publikum. I stedet bruker virksomheten markedsføringsstrategier og branding for å kommunisere de viktige elementene i posisjoneringserklæringen. En misjonserklæring må imidlertid formidles nøyaktig, tydelig og enkelt til alle berørte medarbeidere, og i dette tilfellet kan de nøyaktige ordene brukes.