Helsevesenets finansdefinisjoner

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Helsefinansiering er en gren av økonomi som hjelper pasienter og helsepersonell til å betale for medisinske utgifter på kort og lang sikt. Noen helsevesen finansieringsbegreper har en generell betydning, mens andre relaterer seg spesielt til helsesektoren.

Helsefordeler

Helsefordelforholdet er lik medisinsk utgift som en prosent av premieinntektene. Dette forholdet gir innsikt i et forsikringsselskaps overskuddsnivå i forhold til betalte medisinske utgifter.

Endring i helsemessige fordeler

Endring i helsemessige forholdet hjelper en analytiker til å bestemme trender i medisinsk utgift. En negativ verdi betyr margin forbedring, fordi tidligere utgifter er høyere enn dagens kostnader.

Administrasjon til Premium

Administrasjon til premie tilsvarer administrasjonskostnader som prosent av betalte medisinske krav. Dette forholdet måler hvor effektivt et forsikringsselskap er i å håndtere administrative og medisinske utgifter.

Langtidsgjeld

Langsiktig gjeld er en forpliktelse som et helsevesen finansieringsselskap må betale tilbake på forfallstidspunktet eller over et spesifisert antall perioder.

Driftsinntekter

Driftsinntekter er en lønnsomhetsindikator og er lik pretax inntekt pluss renteutgifter minus renteinntekter.

Driftsmargin

Driftsmargin er lik driftsresultat dividert med driftsinntekter. Dette forholdet gir innsikt i helseplanens driftsresultat.