Sysselsetting lov om endring av en jobbbeskrivelse

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Arbeidsloven om endring av stillingsbeskrivelse gis arbeidsgiveren i de fleste situasjoner. Vanligvis kan en arbeidsgiver endre jobbbeskrivelse når det er praktisk for selskapet. I noen situasjoner krever en endring av stillingsbeskrivelsen forhandlinger med de ansatte eller med en fagforening.

Når jobbeskrivelser er beskyttet

Jobbeskrivelser og de ansatte som oppfyller dem, er beskyttet når en formell arbeidsavtale er etablert. Skriftlige arbeidsavtaler kan inneholde språk som spesifiserer en jobbroll og plikter, men fokuserer ofte på lønn, fordeler, arbeidsplass og tittel. Når du signerer en kontrakt, bør potensielle medarbeidere spørre etter språk som spell ut hvilken rolle de forventes å oppfylle, og om denne rollen kan endres uten varsel. Bedriftsbehovet endres, og selskapene har rett til å endre jobbbeskrivelser tilsvarende.

Kontrakter som beskytter ansatte

Arbeidsavtaler som har blitt forhandlet gjennom en fagforening, inneholder normalt bestemmelser som beskytter arbeidstakerens rettigheter mot vilkårlige og tilfeldige endringer i ansettelsesforholdene. Kontraktskontrakter kan oppstå hvis en arbeidsgiver endrer en stillingsbeskrivelse uten gjenforhandling med fagforeningen. Forhandlingene gjøres vanligvis på vanlige tidsplaner, noe som begrenser muligheten for at arbeidsgivere raskt kan endre etablerte roller.

Beskyttelse pålagt av særlig interesse lov

Arbeidslover utviklet for beskyttede eller spesielle interessegrupper kan beskytte ansatte mot spesifikke endringer i stillingsbeskrivelsene sine. En arbeidsgiver kan ikke bryte noen lov i et forsøk på å endre en stillingsbeskrivelse. For eksempel beskytter amerikanerne med funksjonshemmede handikappede på arbeidsplassen. En jobbbeskrivelsesendring som tvinger en ansatt til å jobbe i en kapasitet der han ikke klarer å utføre fysisk utførelse, ville være ulovlig.

Jobbbeskrivelse Best Practices

De fleste ansettelsesforhold anses som "på vilje", noe som betyr at arbeidsgiveren rimelig kan la en ansatt gå og en ansatt kan gå etter eget skjønn. Beste arbeidsforhold med hensyn til stillingsbeskrivelser krever at veiledere holder jobbeskrivelser oppdatert ved å involvere arbeidstaker i eventuelle ønskede endringer. Minst bør en ansatt og veileder møte årlig for å diskutere stillingsbeskrivelsen, sannsynligvis i forbindelse med ytelsesvurderingen. Hvor loven ikke spesifikt gir veiledning, sunn fornuft og handlinger i samsvar med arbeidslovgivningen fremmer sunn arbeidsgiver-ansattes forhold.