Slik bestemmer du en salgspris for en bedrift

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Å sette opp en salgspris er mer kunst enn vitenskap, selv om den er basert på tall. En håndfull akseptable metoder brukes til å bestemme en salgspris for en bedrift, og eiere bør beregne en potensiell salgspris ved å bruke mer enn én metode for å forstå rekkevidden av mulige salgsverdier. Eiere kan da bruke sin personlige kunnskap om næringslivet for å komme fram til en pris som er rimelig for kjøper og selger.

Inntektsvekst

Ved å gjøre noen tilpasninger til resultatregnskapet, kan du estimere fremtidig kontantstrøm i virksomheten din og få en inntektsbasert salgspris. Normaliser nettoinntektene ved å legge tilbake ikke-kontanter og unødvendige utgifter, som avskrivninger, veldedige donasjoner og overflødige måltider og underholdningskostnader. Hvis eieren har redusert lønn, juster lønn til dagens markedsrente. For å komme frem til en verdsettelsespris, multipliser den normaliserte inntekten med en diskonteringsrente som reflekterer eventuell risiko eller usikkerhet i forretningsinntekt.

Asset Approach

Hvis bedriften eier eiendomsmegling eller betydelige eiendeler, bør du innlemme verdsettelsesmetoden til salgsprisen. Også kjent som kostnaden tilnærming eller balanse tilnærming, beregner aktiva tilnærming salgsprisen som verdien av selskapets eiendeler. Som med inntektsinngangen begynner du med selskapets balanse og foretar noen justeringer. De fleste eiendeler er balanseført til kostpris, slik at eiendeler og andre eiendeler tilpasses til rettferdig markedsverdi når det er mulig å få en mer nøyaktig figur.

Markedsstrategi

Noen ganger er den beste og enkleste måten å beregne en rimelig salgspris på, å se hvilke andre kjøpere som har betalt for lignende virksomheter. Fremskaffe bransjedata fra finansielle informasjonsselskaper angående forretningssalg i din bransje. Begrens listen til bedrifter som ligner din, og har et tilsvarende salgsnivå. Beregn gjennomsnittlig beløp betalt per dollar av nettoomsetning og bruk satsen til din virksomhet.

Personlig salgspris

Etter å ha beregnet en salgspris under alle tre metodene, velg en personlig figur som best reflekterer forretningsverdien. Inntektsveksten kan generere den mest realistiske salgsprisen hvis det viktigste salgsargumentet i virksomheten er en høy fortjenestemargin. Tilgangsmetoden kan gi mer hensiktsmessige resultater dersom kjøperen er mer interessert i markedsverdien av selskapets eiendeler. Bruk markedsbasert tilnærming som en "reality check" for å sikre at salgsprisen er noe som kjøpere vil være villige til å betale.