Slik viser du Samtidig deltidsarbeid på et CV

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Deltidsjobber på CV er like troverdige og viktige som enhver annen arbeidsstatus. Hvis du holder samsvarende jobber, må arbeidsgivere se disse stillingene riktig oppført på dokumentet, og skildre din hardt arbeidende etikk. Bare å skrive navnene til alle de selskapene som ansetter eller en gang har ansatt deg på en uordnet liste i arbeidserfaringsseksjonen er et utgangspunkt, men en ansattschef kan ha problemer med å dechifisere at du for tiden jobber med flere jobber. Når du oppgir arbeidshistorikken din, kan du følge en enkel metode for sekventiell oppføring av all arbeidshistorie.

Samle dine siste lønnssedler, separasjonsmeldinger og annen dokumentasjon som kan hjelpe deg med å finne utgangsdato og sluttdato for alle typer arbeid. Dette inkluderer deltid, heltid og midlertidig arbeid.

Organiser arbeidshistorikken på et ark som et grovt utkast. Ordne jobbene ved startdato, fra den nyeste startdatoen til tidligere startdatoer. Dette formatet kalles "revers kronologisk." Det er foretrukket av de fleste ansatt ledere og personalavdelinger fordi det tydelig viser arbeidshistorien din.

Skriv uttrykket "Present" som sluttdato for å indikere at du for tiden er ansatt av de selskapene du lister. Det er ikke nødvendig å inkludere dagen; bare måneden og året.

Omarrangere arbeidshistorikken din for to jobber som har samme eller samtidige startdatoer, ved å bruke sluttdato som den endelige bestemmelsesfaktoren for bestillingen. Hvis en jobb endte tidligere enn den andre jobben du startet samtidig, så oppgi den jobben under den andre jobben. For eksempel, hvis en person startet en barnevakt og husholdningsjobb på samme startdato, men avslutte barnevakt jobben før, så vil ordren lignes på følgende eksempel: "januar 2009 til november 2009 - husholderske"; og "januar 2009 til juni 2009 - barnevakt."

Skriv inn din fullstendige arbeidshistorie, inkludert samtidig deltidsarbeid, inn i CV-dokumentet ditt i et tekstbehandlingsprogram. Din "Arbeidserfaring" -avdeling bør lignes på følgende varierte eksempel: "Januar 2011 til stede - Kasse"; "August 2010 til stede - resepsjonist"; "Mars 2009 til oktober 2010 - barista"; "Januar 2009 til november 2009 - husholderske"; og "januar 2009 til juni 2009 - barnevakt" (semikolonet indikerer en ny, separat linje på CV). Legg til dine arbeidsoppgaver og prestasjoner under hver jobboppføring.

Tips

  • Når du beskriver jobboppgaver, bruk nåtid hvis du fortsatt er ansatt og fortid hvis du ikke lenger er med selskapet.

    Bruk "stilkede" stilen / designen, for å gjøre ditt CV enklere å lese, i stedet for å notere all informasjon på en enkelt linje.

    Oppgi arbeidsstatus (heltid, deltid, midlertidig) ved siden av hver jobboppføring. Dette gir gjenopptaksrevisoren en ide om hvordan bestilt arbeidsplanen din er for samtidige jobber. Sett opp oppføringene dine som ligner på følgende eksempel: "Januar 2009 til stede - Kassereren (Deltid)" og "November 2008 til stede - Bokholder (Fulltid)."

    CV skal alltid først forsøke å imøtekomme en bestemt jobbåpning eller industri. Derfor kan det være at det ikke er nødvendig å liste opp alle dine deltidstidsrelaterte jobber. Det kronologiske formatet er imidlertid godt for å vise stabil og omfattende arbeidshistorie, så det kan være fordelaktig å inkludere alle deltidsjobber.

    Bekreft og undersøk om nødvendig navnene til de selskapene du var ansatt på deltid på. Igjen er denne informasjonen vanligvis funnet på paycheck stubber. Det kan imidlertid hende du må besøke selskapenes offentlige nettsteder for å verifisere at de ikke er kjøpt eller gått ut av virksomheten. Arbeidsgivere trenger nøyaktig og aktuell informasjon.

Advarsel

Arbeidsgivere vurderer stadig lengre hull i arbeidslivet. Derfor må du oppgi datoen først på venstre side av siden for å gjøre datakalkulasjoner så enkelt som mulig for CV-korrekturleseren. Noen foretrekker imidlertid å oppgi datoene på høyre side av siden, og oppgi posisjonstitel først.

Unngå å bruke det "funksjonelle" CV-formatet, i stedet for det kronologiske formatet. Noen gjenoppta eksperter og ansette ledere vurdere dette formatet en svik teknikk som skjuler hull i arbeidslivet.

Anbefalt