Forskjeller mellom fraksjonelle og deltidsjobber?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Som arbeidsgivere søker å få mest mulig ut av sine arbeidsstyrker og begrensede lønnsbudsjetter, bruker de flere forskjellige arbeidsforhold med sine arbeidere. Mens heltid og deltid dekker de fleste arbeidsarrangementer, andre bruker frilans eller entreprenør tilnærming. Fraksjonell sysselsetting er et annet alternativ, og deler visse kvaliteter med deltids- og frilansjobb, men opprettholder også viktige forskjeller.

Fraksjonalt arbeid definert

Den enkleste måten å definere deltidsarbeid er som et arrangement hvor en ansatt jobber for et enkelt selskap i mindre enn 40 timer i uken. Fraksjonell sysselsetting er mer kompleks. Det består vanligvis av arbeidstakere som tilbyr sine tjenester til en eller flere arbeidsgivere på forhåndsbestemte tidsplaner som er mindre enn heltid for en bedrift, men har definert sluttdatoer. På denne måten inkluderer fraksjonell sysselsetting karakteristikk av frilansarbeid, sesongarbeid og deltidsarbeid.

Arbeidstype

Mange deltidsjobber er oppnådde stillinger som bedrifter bruker til å fylle arbeidsstyrkehull, holde arbeidskraft fleksibel og skjermkandidater for fremskritt til heltidsposisjoner. Dette er ikke tilfelle med fraksjonert arbeid, som ofte involverer høyt kvalifiserte arbeidstakere og høytstående tekniske stillinger. For eksempel er brøkdelarbeid utbredt i akademikere, med ikke-faste professorer fylle stillinger for ett eller flere semestre, og jobber for flere universiteter samtidig.

planlegging

Fraksjonelt arbeid og deltidsarbeid er i stor grad annerledes på grunn av hvordan arbeidsgivere planlegger arbeidstakere. Deltidsansatte kan få forskjellige tidsplaner hver uke eller måned. De kan noen ganger handle skift med kolleger eller be om ubetalt ferie. De tjener også overtid i timer over bestemte tidsgrenser eller for arbeid i helger eller helligdager.

Fraksjonelle arbeidere har satt tidsplaner, som kan inkludere dager med åtte eller flere timer. Mens arbeidsgivere kan distribuere tilgjengelige timer til deltidsansatte som de vil, er arbeidsgivere bundet av kontrakter for å betale brøkdeltakere for deres definerte arbeidstimer hver betalingsperiode.

Fordeler og ulemper

Både deltids- og delarbeid kan ha fordeler for arbeidsgivere og arbeidstakere. I hver sak drar nytte av arbeidsgiverne ikke å betale heltids lønn og fordeler til nye arbeidstakere. Fraksjonelle ansatte fastsetter sine egne tidsplaner og lønnskurser etter hvert som de avtaler med arbeidsgivere, men må holde seg til vilkårene de er enige om. Deltidsarbeidere har tilsvarende fleksibilitet, men kan være i stand til å tjene oppvekst og beholde sine stillinger i flere år, mens fraværsarbeidere går ut når kontraktsperioden utløper.