Hvordan lage en balanse

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En balanse viser bedriftens økonomiske helse ved å anslå hvilke penger som ville være igjen hvis du likviderte hele selskapet umiddelbart. For å gjøre en må du identifisere og verdsette selskapets eiendeler og gjeld, og sammenlign deretter de to kolonnene for å få balansen. Matematikken er enkel; den vanskelige delen er riktig å verdsette dine eiendeler i utgangspunktet. Opprettholde en balanse er en del av beste praksis i virksomheten, og du bør revidere selskapets balanse årlig for å holde den nåværende. Du kan også lage en balanse for din personlige økonomi hjemme.

Brukbare og salgbare eiendeler

Alt bedriften din eier at den kan bruke eller selge for å tjene penger, teller som en ressurs. Dette inkluderer kontorutstyr, produksjonsutstyr, kjøretøy, fast eiendom, immateriell eiendom, investeringer, produktbeholdning og til og med kontanter. Så, hvis du har et bakeri, så er ovner, blandeskåler og mel alle nyttige ressurser, siden du bruker dem til å gjøre varene du selger. For et eksempel på en salgbar eiendel, anta at bakeriet erstatter en ovn med en eldre modell. Den gamle ovnen er ikke lenger i bruk, og er dermed ikke nyttig, men hvis den fortsatt har verdi og kan selges til betaling, teller den som en eiendel. Et annet eksempel på en salgbar eiendel er selskapets investeringsportefølje, hvis du har en. Bare husk at eiendeler må eies. Hvis du leier noen andres ovner, for eksempel, er de ikke en ressurs - men pengene du bruker til å leie dem er. På samme måte teller ansatte ikke som eiendeler.

Eiendeler i balansen

For å oppgi en eiendels verdi på balansen din, bør du vanligvis gå med varens markedsverdi som om du skulle selge den av seg selv. Så, i stedet for å bare skrive "bakeri" på balansen, lage en linje for ovner, en linje for boller, en linje for inventar og så videre. Av og til kan du få større verdi for eiendeler ved å selge flere av dem sammen som et gruppepost, i så fall kan du liste dem som sådan i balansen, men være realistiske om dette. En balanse er ikke bra hvis det ikke er ærlig. I de fleste tilfeller bør du spesifisere eiendeler separat - og når du er i tvil, finn ut. Pass også på at for alle eiendeler som er både brukbare og salgbare, teller du dem bare en gang.

Fastsettelse av markedsverdi av eiendeler

Hvis du har problemer med å bestemme en eiendels markedsverdi, er det enklest å få hjelp til å se på priser for lignende produkter som allerede er på markedet, og å snakke med kolleger i din bransje som har relevant erfaring. En annen mulighet til å undersøke er at enkelte næringer har verdsettelseshefter. Hvis du selger noe som en brukt van, kan du slå opp verdien i en av disse bøkene. Du kan også prøve å estimere markedsverdi basert på det du betalte for det, minus en rimelig avskrivning basert på alder og slitasje. Som en tommelfingerregel, ta feil på forsiktighetssiden ved å undervurdere verdien av dine eiendeler når du ikke kan bestemme nøyaktige verdier.

Gjeld som motpart til eiendeler

Eventuelle penger din virksomhet skylder eller skyldes, av en eller annen grunn, teller som en forpliktelse. Dette inkluderer leie, lønn, lån og renter, verktøy, leverandørgjeld, annen gjeld, transport, innkjøp, terminering avgifter, forsikring og skatt. Det inkluderer også kostnadene ved en hypotetisk likvidasjon, herunder å forberede selskapets eiendeler til salgs, lukke alt ned og legge inn alt riktig papirarbeid. Som med eiendeler, oppgi dine forpliktelser på balansen som enkeltpersoner, og vær ærlig, realistisk og grundig om det. Med god finansiell bokføring bør det være greit for deg å ta hensyn til alle selskapets forpliktelser, men hvis du er bekymret for mangler noen forpliktelser, vil dette være en god mulighet for å revidere kontoene dine.

Finansiell helse i vilkår for nettverdi

Trekk verdien av gjeldene dine fra eiendelene dine, og det som gjenstår er bedriftens nettoverdi. Det er pengene eiere og aksjonærer ville få hvis du likviderte selskapet. Nettoverdi er også kjent som "aksjonær egenkapital", "bokført verdi" og "kapital". Hensikten med en balanse er å gi deg en følelse av bedriftens økonomiske helse ved å anslå sin verdi på denne måten. Tegn på en sunn virksomhet er en positiv nettoverdi som er enten stabil eller økende bærekraftig.