Vellykkede forslag eksempler

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En av nøklene til å skrive et vellykket forslag er å overtale publikum til at de vil dra nytte av din anbefaling - ikke bare fortelle dem at du trenger noe fra dem. Det er best å bruke en kombinasjon av teknikker når du lager forslaget ditt for å overbevise leserne om at du kan hjelpe dem.

Klare mål

Et eksempel på en vellykket forslagsstrategi bruker teknikken til å definere utfallet du vil ha. En uklar forespørsel gjør det vanskelig for noen å si ja til deg, påpeker forretnings- og karriereadministrator Allison Green, skriver for US News & World Report. Hvis du overlater det til publikum for å avgjøre detaljene i forespørselen din, kan de ikke handle. For eksempel, hvis du vil ha en ny datamaskin eller et program, ikke bare fortelle din veileder hva det er du vil ha; Fortell ham også hvor mye det vil koste, hvor selskapet kan kjøpe det og hvordan man legger bestillingen.

Defined AudienceTests

Et annet viktig poeng å ta opp når du skriver et forslag, er å identifisere publikum så spesifikt som mulig. Hvis du ikke kjenner ditt primære publikum, vil du ikke forstå deres behov og vil ikke kunne forstå hvorfor de ønsker å støtte ditt forslag, rapporterer Forbes forfatter Sue Clayton.

For eksempel, hvis du foreslår noe som kan være bra for alle bedriftsmedarbeidere, bestemme hvem som tar beslutninger. Dette hjelper deg med å fokusere ditt forslag på den personen eller den gruppens behov. La oss si at du foreslår en småbedriftseier at regnskapsavdelingen skal legge til en deltidsbokholder. Fordelene du stresser gjelder for småbedriftseier, og ikke bare regnskapsavdelingen, fordi eieren er målet ditt.

Identifisert problem eller mulighet

For å overbevise folk om å handle, må du overbevise dem om at de skal handle. Du kan gjøre dette ved å vise at leseren har et problem eller en mulighet ved starten av forslaget. Når hun er enig, har hun et behov, vil hun da lære om løsningen din. Test

For å overbevise folk om å handle, må du overbevise dem om at de trenge å handle. Du kan gjøre dette ved å vise at leseren har et problem eller en mulighet ved starten av forslaget. Når hun er enig, har hun et behov, vil hun da lære om løsningen din.

Ønskelig fordel

Når du har presentert et problem eller en mulighet, kan du vise løsningen på hovedleseren du har identifisert som mål. I eksemplet om å prøve å overbevise en småbedriftseier for å legge til regnskapspersonell, vil du vise ham at problemet han står overfor, går utover en overarbeidet regnskapsavdeling. Unngå sirkulær logikk når du identifiserer målgruppens problem, for eksempel å fortelle eieren at å legge til regnskapsmedarbeidere løser problemet med ingen regnskapspersonell, anbefaler Rochester Institute of Technology i sin guide til vellykket forslagskritikk.

Denne småbedriftens utfordringer inkluderer kunder som mottar sent fakturaer, fordringer som blir sakte betalt, mer interesse for gjeld ikke blir betalt og dårlig kontantstrøm. Et vellykket forslag viser klart hva deltidsbokholderen vil gjøre, og hvordan denne nye stillingen fordeler småbedriftseieren og bidrar til å løse virksomhetens problemer.

Målrettet støtte

Jo mer du kan sikkerhetskopiere anbefalingene dine med data, statistikk og andre vanskelige fakta, jo mer troverdige vil dine anbefalinger være. Vellykkede forslag krever ikke at leseren bare stoler på presentatørens kompetanse. Hvis det er mulig, gi eksempler på hvordan andre har fulgt de anbefalte løsningene og resultatene de oppnådde.