Hva er omsetning i handel?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

I næringslivet kan begrepet "omsetning" ha flere betydninger. Det har imidlertid en viss betydning i handel.Generelt refererer begrepet til mengden av aksjer som handles av enkeltpersoner, børser eller land. Det kan også referere til aktivitetsnivået for handel i en bestemt portefølje.

Definisjon

Omsetning, på aksjemarkedet, refererer til den totale verdien av aksjer som omsettes i en bestemt tidsperiode. Tidsperioden kan være årlig, kvartalsvis, månedlig eller daglig. Hvis for eksempel handelsomsetningen i en måned var 3 milliarder dollar, ville det ganske enkelt bety at totalverdien av aksjer som handles i løpet av måneden var lik $ 3 milliarder.

Bruker

Omsetning kan måle handelsvolumet for individuelle handelsmenn, aksjemarkeder eller hele land. For eksempel vil en aksjemegler bruke omsetning for å måle størrelsen på sine bransjer, mens aksjemarkeder og land vil bruke sine respektive omsetninger for å måle størrelsen på det totale markedet for aksjer.

Betydning

Omsetningen til et bestemt aksjemarked er en god indikator på markedets generelle helse. Når omsetningen er høy, indikerer det at investorer har tillit til markedet og at de aktivt investerer i markedet. Dette er det som kalles et oksemarked. Når omsetningen er lav, indikerer det at investorer er forsiktige og enten holder investeringer eller selger dem til en lav pris. Dette er det som kalles et bjørnmarked.

Porteføljeomsetning

Porteføljens omsetning er et mål for aktiviteten til en bestemt portefølje av aksjer. Det beregnes ved å dele det totale volumet av aksjer kjøpt og solgt av totalverdien av den samlede porteføljen. En høy porteføljeomsetning indikerer at aksjene i porteføljen har endret seg ofte, og dette kan tyde på at markedet er svært volatilt og underlagt hyppige endringer.

Anbefalt