Hva er Enterprise?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Et foretak kan være en stor og velfungerende bedriftsorganisasjon, eller to høyskolebarn som starter en gressklipping for sommerarbeid, eller en tur i ukjent territorium på jakt etter noe funn eller rikdom. Det de har til felles er at de er alle bedrifter.

Vanskelighet

The New Oxford American Dictionary definerer "enterprise" som "et prosjekt eller en bedrift, typisk en som er vanskelig eller krever innsats." Christopher Columbus oppdrag på jakt etter "New World" var et foretak, som Lewis og Clark ekspedisjonen til American West (spesielt vurderer begge var finansiert av regjeringen for å oppnå noe økonomisk behov).

entreprenørskap

The New Oxford American Dictionary definerer også et foretak som en entreprenør økonomisk aktivitet. Dermed er ethvert oppstartsselskap (og Microsoft, Google, Facebook og eBay alle de på et tidspunkt) et foretak.

Som en kvalitet

Forfatterne av "Enterprise: Entrepreneurship and Innovation" beskriver bedriften som kvaliteten på "ikke stående". En bedriftsperson kan være en entreprenør, en "intrapreneur" som driver vekst i sitt firma, noen som er nyskapende i forretninger eller noen hvem søker kunnskap til å bli selvhjulpne.

Virksomhet

Vanligvis beskriver ordet "bedrift" en forretnings- eller økonomisk enhet (enten det er entreprenørskap eller innovativ); dermed bruken av begrepene "bedriftsapplikasjon" for å beskrive programvare for virksomheten og "Enterprise 2.0" for å beskrive en virksomhet som er godt tilkoblet ved hjelp av Internett-teknologi.