Slik beregner du et bærebeløp

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Konto-bøkene dine reflekterer ikke alltid den virkelige verdien av virksomheten din. Den bokførte verdien av en eiendel er tallet du registrerer i hovedboken og på selskapets balanse. Den bokførte verdien er den opprinnelige kostnaden justert for faktorer som avskrivninger eller skader. Disse faktorene kan ikke gjenspeile hva aktiva vil selge for. Anta at firmaet bærer en bygning på sine bøker i et tiår, men holder det i god stand. Hvis du selger bygningen, kan du innse mye mer enn bokført verdi.

Beregning av bæreverdi

Ligningen for å beregne balanseført verdi på de fleste eiendeler er enkel. Ta den opprinnelige kjøpsprisen. Legg opp avskrivninger eller amortiseringer gjennom årene du har holdt eiendelen og trekk summen fra kjøpesummen. Deretter trekke eventuelle verdifall på verdien.

Avskrivninger er et regnskapsverktøy for å anerkjenne slitasje på verdien av materielle eiendeler som utstyr, bygninger, kjøretøy og møbler. Den nøyaktige metoden for å finne avskrivninger hvert år avhenger av hvilken type eiendel og avskrivningsmetode du velger. En lineær metode, for eksempel, trekker samme prosentandel av verdien hvert år. Anta at en $ 40.000 ressurs har en 10-års levetid og vil være verdt $ 2000 i bergingsverdi i slutten av tiåret. Trekke $ 2.000 fra $ 40.000 for å få $ 38.000, divisjon det med 10 år. Du kan ta $ 3.800 i avskrivninger hvert år.

Andre metoder gir deg forskjellige resultater. Den avskrivningsmetoden "dobbeltverdig balanse" gir for eksempel en større nedskrivning, men senker senere. "Produksjonsenheter" baserer avskrivninger på antall enheter, for eksempel sko eller hammere, som aktiva vil produsere over tid. Summen av årene er basert på aktivets gjenværende levetid. Det er en annen metode som gir deg høyere avskrivninger foran.

Du kan bruke hvilken avskrivningsmetode som gir deg den beste avtalen på en gitt eiendel. Når du bestemmer hvilken metode du skal bruke, er det ikke lett å endre, så vurder de økonomiske fordelene av hver. Hvis du synes det er i din interesse å trekke mye avskrivninger på dine skatter med en gang, kan den dobbeltsvingende balansen metode være en god innsats. Den lineære metoden kan være å foretrekke hvis du vil ha et jevnt fradrag år etter år.

Amortisering er avskrivning på immaterielle eiendeler som patenter og opphavsrett. Den beregnes alltid ved lineær metode. Til forskjell fra materielle eiendeler er det ingen bergingsverdi når en eiendels levetid utløper.

Å gjøre nedskrivningsberegningen

I motsetning til det gradvise tapet fra avskrivninger, representerer verdifall en abrupt verdifall. Nedgangen skjer når noe dårer eiendelens gjenvinnbare verdi under balanseført verdi. Den gjenvinnbare verdien inkluderer eventuelle fremtidige kontantstrømmer som eiendelen kan generere og sluttverdien.

Mulige nedskrivninger inkluderer fysisk skade, forældelse og forskrifter som gjør det vanskeligere å bruke eiendelen. For et nedskrivningseksempel, anta at du har en kontorbygning med en bokført verdi på $ 1 million. Etter brannskader er gjenværende gjenvinnbart beløp $ 400 000. Det er en nedgang på $.6 millioner. Regnskapsføreren vil ha formler for å finne den nøyaktige nedskrivningsbeløpet.

Beregning av obligasjoneres bokverdi

Beregning av bokført verdi av obligasjoner virker litt annerledes. Du begynner med obligasjonens pålydende, da legger du til eller trekker eventuelle ufordelte premier eller rabatter på obligasjonen. Investorer betaler premier for obligasjoner med høy rente og rabatter når de tror at prisen er for lav. Hvis du har en 10 prosent rabatt på en $ 5,000 pålydende obligasjon, vil du avskrive den $ 500 rabatten over tid til du endelig betaler obligasjonen. Hvert år legger du til det uamortiserte beløpet til forrige års bæreverdi for å få gjeldende bokført verdi.