Forskjellen mellom ERP og MRP

Innholdsfortegnelse:

Anonim

ERP og MRP er akronymer for programvare teknologi som gjør at folk kan utføre selskapets prosesser. Begge refererer også til en fullført implementering eller bruk av programvare. ERP står for bedriftsressursplanlegging, og MRP er kort for materialkravplanlegging eller produksjonsressursplanlegging.

Industries

MRP er vanligvis en del, eller en delmengde, av ERP, avhengig av bransjen. MRP brukes vanligvis i industrielle selskaper. ERP kan gjelde for ethvert selskap.

Forretningsprosesser

ERP og produksjonsressursplanlegging kan gjelde for alle forretningsprosesser i et selskap, inkludert produksjon, planlegging, økonomi, ordrebehandling, lager, distribusjon og innkjøp. Materialkrav planlegging refererer vanligvis til materialplanleggingsprosessene i et produksjonsfirma.

Teknologi

ERP kan omfatte støttende teknologi som nettverk, databaser og maskinvare; det er ofte sett på som et ryggradssystem som støtter andre systemer eller teknologi. Materiell krav planlegging, refererer vanligvis til forretningsprosess-aktiverende programvare.

Prosjektomfang

Implementeringer som involverer ERP er bredere og har innflytelse på prosesser og mennesker enn MRP. Planlegging av materialkrav refereres ofte til som en modul innen enten produksjonsressursplanlegging eller ERP.

Komplementær teknologi

Produktets livssyklusstyring (PLM), CRM (Customer Relationship Management), Enterprise Asset Management (EAM) og Supply Chain Management (SCM) kan ses som tilleggsprogramvare utenfor ERP og MRP.