Markedsdiversifisering Vs. Produktdiversifisering

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Markedsspredning og produktdiversifisering er like ved at begge markedsføringsstrategier brukes av bedrifter til å vokse eller utvide sine forretningsmuligheter. Markedsdiversifisering betyr å forlenge tilbudet til nye markedssegmenter som ikke tidligere er målrettet. Produktdiversifisering betyr å legge til nye produkter eller tjenester for å utvide tilbudet innen eksisterende markeder. Begge er effektive vekststrategier, men de gir også litt risiko.

Fordeler for markedsdiversifisering

Business Dictionary definisjonen av diversifisering fremhever vanlige årsaker selskaper diversifisere markedene. Sammen med generelle vekstmål, bruker selskaper diversifisering av markedet for å finne flere inntektskilder og utfordre en konkurrent. Spreise forretningsrisikoen på tvers av flere markedssegmenter reduserer potensialet for stor feil hvis et marked tørker opp eller blir mindre fruktbart over tid. Å flytte inn i et marked som er godt okkupert av en konkurrent, gir ofte mening fordi markedet er kjent med tilbudet, og du trenger bare å markedsføre din bedre verdi.

Markedsdiversifikasjonsutfordringer

I artikkelen "Market diversification vital for MSMEs å vokse: Eksperter" for Now Public, noterer Namrata Kath Hazarika at noen vanlige bekymringer fra selskaper som vurderer markedsdiversifisering innebærer de høye kostnadene ved å komme inn i et nytt marked, forskjellene i kulturer og eksistensen av ukjente problemer. Kostnadene ved å komme inn på nye markeder inkluderer forskning og planlegging, markedsføring og annonsering, og andre aktiviteter som trengs for å selge til et nytt segment. Å forstå kulturer i forskjellige hjemlige regioner, og spesielt over globale grenser, gjør markedsføring dine fordeler en utfordring. Og de ukjente elementene i drift i et nytt marked er vanskelig å planlegge for.

Fordeler for produktdiversifisering

Nye produkter tilbyr også ekstra inntektskilder og sprer risiko over flere produkter. Business Dictionary påpeker også i sin definisjon at sesongbaserte eller sykliske selskaper kan legge til nye produkter som en måte å fylle ut i løpet av lavsesongene eller treg årstider for deres hovedprodukt. Varemerker som har sterk anerkjennelse og tilstedeværelse, er i stand til å bruke etablerte merkevaremerker som en del av å levere meldingen om nye produkttilbud.

Utfordringer for produktdiversifisering

Entreprenør bemerker at selskaper noen ganger foretrekker et enkelt produktfokus i begynnelsen. Dermed utvides til nye produkter at de skal klare et tilleggs produkts utvikling og markedsføring. Bedrifter som har etablert kompetanse i å produsere og selge spesifikke produkter, er ikke automatisk like gode til å produsere og selge andre typer produkter. Å ta på en veletablert produktleverandør i et nytt marked er spesielt utfordrende gitt at selskapets kompetanse i å levere sitt produkt til et bestemt marked.