Hva er fordelene med å planlegge i en organisasjon?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Enhver ny virksomhet tar en risiko for å starte, men ifølge Patricia Schaefer på nettstedet Business Know-How, er mangel på tilstrekkelig planlegging en viktig grunn til at nye selskaper feiler like etter at de ble grunnlagt. Dette skyldes at planlegging gir fordeler som gjør en organisasjon konkurransedyktig og effektiv. Organisasjoner som ikke planlegger er i stor grad ulempe når de sammenlignes med bedrifter som planlegger.

Visjon og Formål

Når en organisasjon planlegger godt, vet ansatte på alle nivåer hva visjonen til selskapet er. De vet hva deres arbeid skal oppnå, og hvordan det bidrar til kortsiktige og langsiktige mål for organisasjonen. Deretter har ansatte en følelse av hensikt når de jobber, noe som kan forbedre ansattes moral.

proaktivitet

I enhver organisasjon er det vanskelig å oppstå vanskeligheter. Ledelsen har to valg angående disse vanskelighetene. Det kan heller håndtere vanskeligheter som de oppstår, eller det kan forutsi hvilke vanskeligheter som er mest sannsynlige og forberede seg på dem før de skjer. Det første alternativet er ikke ønskelig fordi det tar tid for ledelsen å samle ressurser for å håndtere problemet. Når en organisasjon forventer problemer gitt sin situasjon og mål, er det i stand til å sikre at ressursene som er nødvendige for å løse problemene allerede er på plass. Dette betyr at organisasjonen kan håndtere et problem raskere og minimere effekten.

Finansiering og støtte

Når en organisasjon ser etter finansiering, frivillige og andre former for støtte, vil de som gir penger eller andre ressurser, ha bevis for at de vil se noen form for avkastning på investeringen. Planlegging viser en investor eller donor hvorfor organisasjonen er sannsynlig å lykkes, og kan derfor øke sannsynligheten for at investor eller giver vil se å bidra som et trygt selskap.

Evalueringsstandarder

Når en organisasjon planlegger, har den en ide om målene som virksomheten og dets ansatte må møte. Disse målene gir et utgangspunkt for ledelsen for å vurdere om organisasjonen er vellykket. For eksempel, hvis en organisasjon vet at den trenger $ 1000 og selger skjorter for å skaffe penger, vet den at den har nok penger til sine mål hvis den selger $ 1500 på skjorter.

Klarhet og samarbeid

Ofte oppstår konflikt og mangel på samarbeid i en organisasjon fordi de i organisasjonen ikke er klare om hvilke organisasjonsmedlemmer som skal gjøre. Planlegging eliminerer dette problemet fordi det skaper klare jobbroller og forventninger som samsvarer med organisasjonens overordnede mål.

Anbefalt