Hva betyr "Foreslått selge" Betydning i markedsføring?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Foreslått salg blir ofte referert til som forslag eller suggestiv salg. Det er en mer selvsikker salgsteknikk hvor en selger anbefaler flere kjøp eller en høyere-end-løsning for å øke verdien av salget. Resultatet er mer inntekt for selgerens selskap.

Grunnleggende

Foreslått salg er en delikat balanse mellom å anbefale verdimuligheter og komme over som påtrengende. Foreslått salg skjer når en kunde allerede har vist interesse for å kjøpe et produkt eller en tjeneste, og du vil at de skal øke verdien av kjøpet ved å legge til oppgraderinger eller flere produkter og tjenester. Denne tilnærmingen er vanlig i mange detaljhandel og salgsmiljøer.

typer

Tre grunnleggende typer suggestiv salg er fullstendig salg, kryssalg og salg. Full-line-salg betyr å anbefale ekstra, komplementære produkter fra samme produktlinje eller tilhørende kategori. Kryssalg innebærer å selge forskjellige, ikke-relaterte produkter eller tjenester til de samme kundene. Opp salg er å oppgradere eller forbedre kjøpet av et gitt produkt eller en tjeneste for å gjøre det større eller bedre.

eksempler

Full-line-salg kan innebære en selger som anbefaler en gressklipper til å gå sammen med en plenekjøpskjøp som en del av en spesiell pakkefremmende kampanje. Kryssalg vil inkludere å overtale en kunde å kjøpe oppvaskmaskin for å vurdere andre behov som en datamaskin eller en ovn. Opp salg kan innebære overbevisende en satellitt-tv-abonnent for å kjøpe premium-pakken med alle filmkanaler for en bedre underholdningsopplevelse.

Service eller irritasjon

Foreslående salg er enten en tjeneste for kunden som forbedrer forholdet ditt eller en irritasjon som kan sabotere salget. Nøkkelen er om du viser oppriktig og ekte bekymring for kundenes velvære eller kommer over som en pushy, penger-sulten selger. En selger som ser på sin jobb som problemløser, er ofte god til å foreslå salg. En selger som er ute etter å selge ting for enhver pris, blir ofte feil.