Hvem kan søke om WIA Grant?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Arbeidsstyringsloven ble etablert i 1998 for å hjelpe kvalifiserte arbeidstakere med å finne egnet arbeid og arbeidsgivere finner godt trente, pålitelige ansatte. WIA-programmer fokuserer på utdanning og yrkesopplæring. Kun stater kan søke om bevilgningsfinansiering for å bistå i gjennomføringen av WIA-sertifiserte programmer. WIA-tilskudd er ikke åpne for enkeltpersoner eller private programmer. Begge er imidlertid kvalifisert til å søke om og bli tildelt finansiering gjennom statsstøtteprogrammer, som enten bruker WIA-midler eller administrerer deres sekundære utbetaling.

Hvem og hva

Arbeidsfondsloven gir finansiering til statlige programmer som tjener voksne og ungdom i alderen 15 til 18 som er arbeidsledige eller underbeskattede uten egen feil. WIA er utviklet for å hjelpe folk å få utdanning og trening de trenger for å sikre langsiktig karriereplassering. Dens tilskudd støtter jobbsøk og plasseringshjelp samt arbeidsrådgivning og karriereplanlegging. WIA-programmer gir også kundene tilgang til støttetjenester som hjelp med transport og barn og / eller avhengig omsorg. De gir også økonomisk assistanse til bolig og andre behov om nødvendig for å sikre at noen fortsetter å delta i programmene.

Operasjonelle krav

Statlige guvernører er pålagt å etablere kriterier for utnevnelse av lokale arbeidsstyrke investeringsforetak. Disse styrene har ansvar for å overvåke planlegging i forbindelse med lokale valgte regjeringer; De bestemmer også kriteriene for hvordan opplæring og andre underleverandører kan søke om deltakelse i programmet og administrere priser til private ideelle organisasjoner. Arbeidsstyrets investeringsstyring må inkludere primært forretningsrepresentanter samt representanter fra utdannings-, arbeids- og ideell samfunn. Styret er forbudt direkte å levere tjenester med mindre det er nødvendig av lokale tjenestemenn og statens guvernør.

Folk først

US Department of Labor Employment and Training Administration legger en premie på service og krever stater som mottar WIA-finansiering for å gjøre det også. DOL krever at programmene styres lokalt og gir kunder tilgang til alle ting relatert til arbeidsforhold, fra søknadsassistanse til utdannings- og opplæringsprogrammer for å skaffe forsyningstjenester som arbeidsledighetsforsikring og transporthjelp. Byrået legger videre til at kundene beholder full kontroll over treningsmulighetene de deltar i. Manglende drift av hva WIA kaller et "kundefokusert system" kan koste utgjør deres tilskuddskompetanse; sjekk Federal Register for å avgjøre om staten din er kvalifisert for WIA-tilskuddsmidler.

Statlig administrerte WIA-programmer

Tjenestene som tilbys via WIA-finansiering, samt kravene til kundens deltakelse i programmene, varierer fra stat til annen. For eksempel har California flere regler og retningslinjer knyttet til bruk av narkotika og / eller alkohol i kravet til kvalifikasjon, mens Floridas krav til kvalifisering ikke nevner stoffbruk. Som WIA er utformet for å styrke arbeidssøkere og arbeidsgivere, administrerer arbeidsavdelingen vanligvis det lokalt; Men i noen stater, som Georgia, administrerer lokale utdanningsinstitusjoner deler av programmet. Hvis du har problemer med å finne WIA-programmer i din stat, ta kontakt med guvernørens kontor for å få hjelp.