Building Management Checklist

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En sjekkliste for byggeledelse er en god ressurs for en bygnings- eller vedlikeholdsveiledning eller eiendomsforvalter. Denne standardiserte skjemaet kan deles med ansatte og tredjepartsarbeidere for å demonstrere hva som må gjøres for å styre en bygning. Uten å bygge vedlikehold, kan en bygning - til og med en ny - forverres og reduseres i verdi fra problemer som vannskader og skadedyrsangrep.

Sjekk for støvkontroll

En del av bygningsvedlikehold er å sikre at luftkvaliteten er trygg for bygging av beboere. Bygg veiledere kan sikre at innendørs luft ikke er for støvete ved å sjekke for rutinemessig rengjøring. For eksempel kan rengjøringspersonell bruke høyeffektiv støvsuger og bytte poser når de er fulle. De kan også utføre planlagt rengjøring for luftluft uansett om de ligger på gulv, vegger eller tak. Inngangene skal ha støvmatter for at folk skal tørke føttene når de går inn i bygningen og skal ristes ut regelmessig. Støvkontroll forhindrer mange effekter på innendørsbrukere, for eksempel allergier og respiratoriske problemer.

Sjekk etter lekkasjer

Det er viktig å sjekke om vannlekkasjer (og gass- eller oljeutslipp). Lekkende vann kan føre til skade på eiendom og en er mulig årsak til miljøproblemer som for eksempel mugg og fuktighet. Tjeklisten kan også kreve visuell inspeksjon av alle rom og uteområder med eksponerte rør for å sjekke lekkasjer. På innsiden av bad og kjøkken, se etter bevis (som vannflett) av lekkede vasker, kraner, toaletter og rør. I noen tilfeller kan bygningsveiledere også sjekke at vannlekkasje forårsaker skade på gulv og tak i flerlagsbygninger.

Sjekk HVAC-systemer

En annen kilde til høye bygningskostnader innebærer et oppvarming, ventilasjon og klimaanlegg som ikke fungerer ordentlig. I kaldere klimaer kan HVAC-systemelementet på sjekklisten inneholde kontroll av spesialutstyr, som ovner og kjeler. I de fleste klimaene bør sjekklisten omfatte inspeksjon av klimaanlegg, varmeovner, kanalverk, ventilasjon, rør og andre HVAC-relaterte områder. En sjekkliste kan også foreslå å sjekke termostater i rommene i hele bygningen for å sikre at hvert rom blir oppvarmet eller avkjølt.

Diverse

En sjekkliste for bygningshåndtering inkluderer visuelle inspeksjoner for mange typer ulike problemer som en hjemm inspektør kanskje også søker etter. Lederen skal se etter elementer som må repareres eller erstattes. Problemer kan omfatte gulv, vegger, tak, vinduer, apparater, septiktanker, VVS, elektrisitet, brannvernsutstyr og eksterne områder. En sjekkliste kan også omfatte helse- og sikkerhetsinspeksjoner, for eksempel kontroll av underjordiske lagertanker, kontroll av asbest og blyeksponering, testing av drikkevannstest og kontroll av skadedyr og skadedyrsbekjempelse. Noen bygninger krever også trygt lagring og skilting av farlige kjemikalier.