Ulempene ved å holde overflødig beholdning i strategi

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Inventar refererer til alle produktene som en bedrift holder, men har ikke for tiden solgt. Inventar er et viktig konsept for mange produktorienterte virksomheter. Produsenter prøver ofte å ha så lite inventar som mulig for å øke effektiviteten. Distributører må ha en viss mengde inventar på hyllene, men prøver fortsatt å kontrollere hvor mye lager de har på lager. Å ha for mange ekstra produkter på hånden kan være en ulempe for enhver bedrift.

Oppbevaring

Hvis et selskap har overflødig beholdning (for distributører, overskudd utover det de kan lagre på hyllene), må de holde det et sted. Dette leies vanligvis eller eies lagerlokaler, og dette koster selskaper penger de ikke trenger å bruke hvis de ikke har ekstra inventar. Lagringsplass er en kontinuerlig ekstra kostnad som bedrifter forsøker å redusere ved å begrense hvor mye inventar de har for hånden til enhver tid.

Transport

Overflødig beholdning må også sendes til og fra lagring. Mens transportkostnadene kanskje ikke virker som et stort element i begynnelsen, må bedrifter som beholder overflødig beholdning, betale disse kostnadene hver gang de vil fylle ut eller bytte ut inventar. Frakt for store eller tunge produkter kan også være betydelig, og legge til enda mer til kostnaden for å holde på overskytende varer.

Markedsskift

En virksomhet med overflødig beholdning forventer naturlig å selge den i fremtiden. Men når man kjøper eller lager denne beholdningen, er virksomheten veddemål at kunder vil ha det overhodet i de kommende månedene, en innsats de kan miste. Hvis markedet plutselig skifter til fordel for et nytt produkt eller alternativt produkt, vil virksomheten bli sittende fast, plutselig vil mindre verdifulle produkter der den allerede har investert.

Kvalitetskontroll

Kvalitetskontroll er prosessen med å sikre at produktene opprettes uten feil og i henhold til kundens standarder. Produsenter har fast kontroll over kvalitet når de produserer produkter på forespørsel. Men når produserer produserer et overskudd av produkter, kan de finne en feil for sent og ha en rekke bortkastede produkter, kapitalkostnader som de ikke kan gjenvinne.