Hva er fordelene med verdikjedeledelse?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En offentlig, privat eller ideell organisasjon har minst en type kunde. Kunder i denne gruppen oppfatter en verdi for hvert produkt eller tjeneste som leveres av en organisasjon. I verdikjedehåndtering fokuserer en organisasjon på å analysere kjernevirksomhetene som skjer innenfor og utenfor strukturen. Disse aktivitetene påvirker hvordan kundene oppfatter verdi.

Konkurransefordel

Ved å studere aktivitetene i en organisasjons sfære må du tenke i forhold til effekten av hver aktivitet på dens konkurransefortrinn. En organisasjon har en fordel over andre tilbydere av de samme produktene eller tjenestene i et forbrukermarked, med mindre det har monopol eller er den første som oppretter markedet.

Skape en fortjeneste

Primær og sekundær aktivitet i en bedrift er knyttet til produksjon, distribusjon og støtte. Primærtjenester fokuserer på å produsere og distribuere et produkt eller en tjeneste. Sekundær virksomhet støtter produksjon og distribusjon. Hvis ledere kan håndtere sammenhengen mellom alle disse primære og sekundære aktivitetene og holde totale kostnader i verdikjeden (inkludert produksjon, levering og support) under det totale en kunde vil betale, blir det opprettet en verdi for kunden, og en fortjeneste er laget for selskapet.

Samarbeid

Et selskap i en verdikjede som et matmarked kan samarbeide med andre produsenter, prosessorer og forhandlere for å skape en bedre forbindelse med kundene. Samarbeidspartnere, ulike aktører i samme marked drar nytte av kunden og hverandre. De genererer interesse for sine produkter og tjenester i markedet, og hver spiller utvikler en spesialitet. Forholdet med alle virksomheter i verdikjeden jobber for å maksimere verdi for kunder. Disse selskapene maksimerer også sin fortjeneste innenfor deres spesialitet.

Avkastning på investeringen

Enten en bedrift er en produsent / leverandør, prosessor, distributør eller forhandler, vil den søke avkastning for sin deltakelse i en verdikjede. Denne investeringen kan virke langt unna når en organisasjon først blir en verdikjede. Husk at verdikjedenes suksess avhenger av de forskjellige medlemmernes evne til å jobbe sammen mot felles mål, for eksempel økt produktverdi for kunder. Få større avkastning på investeringen ved å forbedre kommunikasjonen blant medlemmer av verdikjeden, ved å få flere spillere involvert og ved å foreslå nye ideer som vil være til fordel for kundene.