Hvordan skrive SMART mål med actionord

Anonim

Alle har mål, men få forstyrrer å utarbeide en konkret handlingsplan for å oppnå dem. For de som gjør, forvalte ledelseskonsulent Peter F. Drucker prosessen med målsetting ved å formulere og definere kriteriene for et godt mål i sin bok "The Practice of Management." Drucker krediteres med først å bruke SMART målene. Han anbefalte at målene skulle være konkrete, målbare, oppnåelige, realistiske og tidsbundne. Vi kaller et mål med disse funksjonene et SMART mål, hvor SMART er et akronym for initialene til de fem funksjonene. I tillegg anbefaler mål-settere å utarbeide SMART-mål ved å bruke handlingsord som angir hva du må gjøre for å oppnå målet.

Velg et bestemt mål, og definer det ved hjelp av handlingsord. Bryte ned målet i handlingene som kreves for å oppnå det. Definisjonen av målet bør spesielt svare på spørsmålet "hva vil jeg oppnå?" For eksempel, "Jeg håper å øke inntektene og bli lykkeligere" er et bredt mål; Imidlertid vil jeg øke inntekten min 100 prosent i januar, og jeg vil gjøre det ved å jobbe 20 timer mer per uke på Hamsuns restaurant. "Det er mye mer spesifikt.

Gjør målet målbart ved å kvantifisere det ved å bruke tall for å sikre at du vet nøyaktig når du har nådd målet. Kvantifisering av målet lar deg også måle fremdrift mot å nå målet. I eksemplet er det mulig å overvåke månedlig, til og med ukentlig inntekt, slik at du vet at du er på sporet.

Velg et oppnåelig mål og avgjør om du har tilstrekkelige ressurser. Spør deg selv, "Er dette mulig?" Og skrive ut den spesifikke grensen for ressurser du kan støte på og hvordan du skal overvinne den. For eksempel, hvis du allerede jobber 60 timer i uken på Hamsuns restaurant, kan det hende at det ikke er mulig å jobbe 20 flere timer. Finn ut om andre i lignende situasjoner har gjort det med hell.

Sett et realistisk mål. Ikke sett dine mål for høy eller for lav. Et høyt mål kan føre til svikt og dårlige forventninger. Et lavt og lett oppnåelig mål gir deg ikke full tilfredshet med å ha oppnådd noe bemerkelsesverdig. Hvis økende inntekt med 100 prosent om noen måneder virker for ambisiøs, senk målet til 50 prosent.

Sett et tidsbegrenset mål. Et tidsbegrenset mål lar deg måle fremdriften du gjør mot å oppnå det. I eksemplet gir "ved neste januar" en bestemt tidsramme for å jobbe. Bruk hva som må gjøres hver uke eller måned ved hjelp av handlingsord. Frekvensen av overvåking fremgang, selvfølgelig, avhenger av målet. Hvis målet er angitt for en enkelt dag, gjennomføre timetidsovervåking.