Overvåking Audit-ISO 9001 Krav

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Når din bedrift er sertifisert ISO 9001-kompatibel, vil International Organization for Standardization (ISO) undersøke operasjonen hvert tredje år for å sikre at du har opprettholdt ISO-grunnleggende etter at du har mottatt sertifiseringen. ISO-registratorer eller godkjente tredjepartsfirmaer vil foreta overvåkingsrevisjoner for å gjennomgå visse nødvendige og valgte elementer som definert i din kvalitetshåndbok, samt eventuelle tiltak vedrørende problemstillinger som ble diskutert under den siste overvåkingen.

Forbereder for revisjonen

Hele programmer og opplæringskurs finnes for bedrifter som ønsker å sikre deres ISO-samsvar før en revisjon. I henhold til ISO 9000-sjekkliste inneholder en forhåndsevalueringsrevisjon konsultasjon - ofte levert av erfarne ISO 9001-revisorer - om hvordan du retter opp eventuelle misligheter før selve revisjonen. Noen selskaper spesialiserer seg også på dokumenterbare interne revisjoner - et stort ISO 9001-complianceproblem. Du har muligheten til å enten planlegge en engangs internrevisjon eller alle dine interne revisjoner for en gitt periode. ISO 9001-sjekkliste anbefaler også et opplæringsrevisjon, hvor en revisor vurderer medlemmer av revisjonsgruppen i revisjonsteknikker.

Etterlevelseskrav

I henhold til QC Inspect, et selskap som gjennomfører ISO 9001 compliance revisjoner, omfatter de nødvendige elementene i en revisjon en ledelsesvurdering, en diskusjon om eventuelle endringer i kvalitetssikringssystemet, en intern kvalitetsrevisjon og en diskusjon av eventuelle korrigerende tiltak som er nødvendige for Overholdelse av ISO 9001. Ledelsens vurdering kan avgjøre at de som har ansvaret for selskapet ikke arbeider i samme retning. QC Inspeksjon anbefaler å dokumentere hvert ledelsemøte og registrere alle anmeldelser og sertifiseringskrav i møteminutter. Når du vurderer endringer i kvalitetssikringssystemet, vil ISO-registratoren hjelpe deg med å bekrefte at ingen av endringene avviker fra ISO-policyen. Som en utilstrekkelig ledelsesvurdering er en ineffektiv internrevisjonsprosess en stor misforståelse; Hold god oversikt over interne revisjoner, samt bevis på at du tok alle nødvendige korrigerende tiltak.

Utvalgte krav og korrigerende tiltak

ISO-registratoren vil gjennomgå noen prosesser som er definert i kvalitetshåndboken, samt innganger, utganger og samspill til hver prosess; revisor vil avgjøre hvilken prosess som vil omfatte valgt revisjon. I henhold til QC Inspekt, vil revisor normalt varsle deg om revisjonsdato og planlegge på forhånd. I tillegg til nødvendige og spesialiserte sertifiseringselementer, vil ISO-registratoren også vurdere eventuelle funn som er drøftet og anbefalinger som ble gjort under den siste overvåkingen. Du vil gjennomgå korrigerende handlinger og anbefalinger med din revisor med spesiell vekt på kundeklager. Hver korrigerende tiltak bør fokusere på årsaken til problemet, så vel som effektiviteten av den foreslåtte løsningen.