Fordeler og ulemper med sammenlignbare verdier

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Likestilling på arbeidsplassen er et løpende sosialt, etisk og politisk problem, selv med lover på plass som gjør det ulovlig for arbeidsgivere å diskriminere på grunnlag av kjønn. Begrepet sammenlignbar verdi refererer til å bestemme verdien av arbeidsplasser for å sikre at jobber som tradisjonelt holdes av kvinner får samme kompensasjon som de som tradisjonelt holdes av menn når hver jobb krever samme ferdigheter, utdanning og risikonivå.

rettferdighet

Den primære fordelen med sammenlignbare verdier er rettferdighet til menn og kvinner. Under et system av tilsvarende verdi får arbeidere lønn basert på hvor krevende jobben deres er, ikke på kjønn eller noen kjønnsforeninger som de har sine stillinger. For eksempel blir undervisningsposisjoner i yrkesprogrammer oftere fylt av menn, mens kvinner har mer sykepleiejobber. Fordi de to yrkene krever samme nivå av kunnskap, utdanning og opplæring, inkluderer sammenlignbare verdier lik lønn for de to jobbene.

Økonomisk mulighet

En av fordelene med lang rekkevidde av sammenlignbar verdi er økt økonomiske muligheter for kvinner. Professjoner som vanligvis tiltrekker seg kvinner, har en tendens til å betale mindre enn sammenlignbare stillinger som tiltrekker seg menn, noe som fører til lavere lønn for kvinner. Noen kvinner finner seg ikke i stand til å lede et husstand eller nyte en rimelig levestandard alene, noe som fører til tillit til en annen inntekt fra en ektefelle. Sammenliknbar verdi sikrer at kvinner har like mulighet til å tjene som husholder og selvstendig næringsdrivende.

Koste

En av ulempene med et sammenlignbart verdisystem er kostnaden for arbeidsgivere. Aktivister og talsmenn som støtter sammenlignbare verdier, spør arbeidsgivere som representerer næringer som ansetter et stort antall kvinner for å øke sine lønnskurser til de er lik sammenlignbare stillinger i manndominerte næringer. Dette øker lønnskostnaden for arbeidsgivere og reduserer deres fortjeneste. Stigende lønninger uten økning i produktivitet i arbeidstakere kan også føre til oppsigelser og en konkurransedyktig ulempe for arbeidsgiverne som gjør endringer for å imøtekomme sammenlignbar verdi.

Vanskelighet med etablering

En annen ulempe med sammenlignbar verdi er vanskeligheten ved å analysere og verdsette jobber. Ulike metoder rangerer jobber forskjellig, beregner de relative verdiene for utdanningskrav, spesialiserte treningsbehov, gjennomsnittlige arbeidstimer, arbeidsplassrisiko og stressnivå og ansvarsnivå. Ingen metode er perfekt for å bestemme hvilke jobber som faktisk er sammenlignbare, og arbeidsgivere må enten gjøre disse vanskelige bestemmelsene selv eller legge til en ekstern analyse som bestemmer hva de skal betale sine arbeidere. Dette gir mye rom for uenighet og er blant grunnene til at sammenlignbar verdi er et generelt konsept snarere enn et spørsmål om formell lov eller politikk.