Slik beregner du kumulative timer

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Kumulative timer i en forretnings- eller menneskelige ressurs-sammenheng refererer ganske enkelt til en total sum av timer. Det kan referere til de totale arbeidstidene for en arbeidsdeling som du ønsker å planlegge lønn for, eller det kan være en beregning for en enkelt ansatt for å se om ansatt er kvalifisert for lønnsøkning eller -fordeling. Ofte for deltidsansatte blir terskelen for kvalifisering redusert i forhold til andelen av heltidstimer de jobber. (For eksempel kan en halvtidspersonell trenge 50 prosent av de kumulative timene til en heltidsansatt for å motta en fordel.)

Elementer du trenger

  • Kalkulator

  • Tidsposter

Definer befolkningen for beregningen av kumulative timer hvis den ikke er en person. Dette kan være en avdeling eller et produksjonsteam, for eksempel. Definer også tidsperioden du vil analysere, enten det er kvart, kalenderår eller annen periode.

Gjennomgå tidsrekordene for den enkelte eller enkeltpersoner som du beregner kumulative timer for, og legg sammen de totale arbeidstimerene for hver av dem.

Legg til totalene for hver enkelt sammen for å få samlet kumulative arbeidstimer. For eksempel, hvis din produksjonspersonell har jobbet 120 timer, 135 timer og 130 timer så langt i kvartalet, går de kumulative timene ut til 385.