Hva er ulemperne med et Picture Exchange-kommunikasjonssystem?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Et bildeutvekslings kommunikasjonssystem (PECS) er avgjørende for å undervise kommunikasjons- og samspill ferdigheter til barn med autisme. Autistiske barn har det vanskelig å ordne ord i en setning på grunn av nevrale utviklingsforstyrrelser. PECS kan bidra til å løse setningskonstruksjonsproblemet og gjøre det mulig for autistiske barn å være uavhengige i hverdagen. Dette kommunikasjonssystemet har imidlertid forskjellige begrensninger.

Koste

Foreldre og lærere som ønsker å bruke PECS, krever trening med bruk av bildekort og bindemidler. Opplæringen kommer i seks faser og er tidkrevende. De innledende faser involverer for eksempel å lære å lære autistiske barn hvordan man kan be om ting spontant ved hjelp av ferdige fotokort. Opplæringen hjelper deg også med å kommentere sine ideer og svare på spørsmålene i klassen. PECSs undervisningsstrategier som "oppfordring og forsterkning" er pedagogiske protokoller opprettet av amerikansk behaviorist, forfatter og sosial filosof, Frederic Skinner.

Taleforsinkelse

Bruk av ikke-verbal kommunikasjon gjør det vanskelig å oppnå normale kommunikasjonsevner. PECS-systemet forsinker for eksempel tale i autistiske barn, og dette undertrykker deres evne til å utnytte sitt læringspotensial og forbedre sine akademiske karakterer. Foreldre og lærere må derfor legge ekstra innsats for å hjelpe barn som bruker PECS til å lære. Dette kan kreve at foreldre og lærere bruker mer penger og tid.

Kommunikasjonsbegrensning

PECS kan bli en begrensende faktor når autistiske personer forbedrer deres evne til å kommunisere, fordi det ikke alltid kan være tilstrekkelige bildekort for å gjøre det mulig for barnet å kommunisere sine tanker. Manglende evne til å kommunisere med barnet kan tydeligvis gjøre lærere og terapeuter misforstått hans behov og ideer, noe som bringer forvirring og frustrasjon inn i læringsprosessen.

Justeringskrav

Det er utfordrende å følge med med justeringene som er nødvendige for at PECS skal kunne fungere effektivt. Ved bruk av dette systemet må du kontinuerlig justere bindemidlet eller fotobrettet som holder fotokortene. Du må legge til komplekse bildekort, da eleven forbedrer kommunikasjonsevnen. Dette gjør det nødvendig for de fleste som bruker PECS å få tilgang til en datamaskin og en skriver, noe som gjør læringsprosessen dyr. Datamaskiner og skrivere gjør det mulig for elever i ulike stadier å bruke bilder som er unike for deres læringsnivå.