Kan en eiendomsmegler holde lisenser i flere stater?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Eiendomsmeglere har lov til å holde lisenser i flere stater. Ofte, eiendomsmeglere som har flere lisenser jobber i områder som nærmer seg andre stater. Dette gir dem frihet til å selge eiendommer i nabolandene. Mange stater har gjensidighetsavtaler, noe som betyr at hvis du er lisensiert i en stat med en gjensidighetsavtale med nabolandene, kan du selge eiendom utenfor bostedsstaten din, forutsatt at du møter nabolandets krav.

Eiendomsmeglere kan holde lisenser i flere stater, og det er ingen begrensninger på plass for å forhindre flere lisenser. Dette gir mening fordi eiendomsmeglere er pålagt å kjenne grunnleggende om å selge eiendomsmegling, og disse grunnleggendeene varierer ikke drastisk av staten. Hvis du er en lisensiert eiendomsmegler, kan staten din ha gjensidighet med andre stater. Gjensidige stater grensar vanligvis hverandre.

Gjensidighet

Gjenkjenning tilbys ofte eiendomsmeglere i stater som grenser til et stort antall andre stater. Gjenkjenning betyr ganske enkelt at en eiendomsmegler kan selge eiendommer i en annen stat - vanligvis en som grenser eiendomsmeglerens bosted - fordi eiendomsmeglere ikke forventes å holde seg innenfor deres statsgrenser.

Krav

Hver stat har sine egne eiendomslicensieringskrav. I stater som tilbyr gjensidighet til agenter i andre stater, er vanligvis all agenten pålagt å gjøre, å passere den statsspesifikke delen av den gjensidige statens eiendomsmeglers eksamen. Dette betyr at en agent som er interessert i å beholde en lisens i en gjensidig stat, ikke er nødvendig for å ta hele eiendomsmeglerens eksamen, bare den delen som er statsspesifikk.

Ytterligere hensyn

Hvis du er interessert i å ha lisens til å selge eiendommer i flere stater, er det ingen begrensninger på det. Avhengig av oppholdsstatus og gjensidighetsregler, kan det hende du bare trenger å sende en statsspesifikk del av eksamen. Sjekk med statens deling av eiendomslicensiering for å få gjensidighetsdetaljer.

Anbefalt