Arbeidsledighetsregler for flere stater

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Selv om det ikke er uvanlig å jobbe i mer enn én stat i løpet av et gitt år, gjør det arbeidsledighetskravet mer komplisert hvis du gjør det. Flerstatsledighet krever at flere stater samarbeider når de bestemmer kravkravet og distribuerer betalingene dine. Basert på informasjonen fra dine ansvarlige stater tar agentstaten dine fortsatte krav og distribuerer betalingene dine. Prosessen for flertilstandsskader kan ta lengre tid og krever ekstra dokumentasjon enn for enkeltstående saker.

Arbeidsledighet i flere land

Arbeidere beveger seg fra stat til stat hele tiden. Med oppveksten av telekommunikasjonsarbeid er det også vanligere for arbeidere å bo i en stat, men arbeide i en annen. Flerstatsledighet er en situasjon hvor du jobbet i mer enn én stat i løpet av baseperioden, som er de første fire av de fem siste kalenderkvarterene før du er innlevert for fordeler.

Agent State

I et flertalls arbeidsledighetskrav er staten du bor i, agenturet. Agentstaten er den som styrer arbeidsledighetskravet. Du søker på den staten for fordeler, og forklarer at de 15 til 18 måneders tidligere lønn var i andre stater. Når agentstaten hører tilbake fra disse statene, verifiserer du dine kvalifikasjons- og kompensasjonsbeløp, distribueres betalingene dine. Den håndterer også ukentlige kravserklæringer og verifiserer dine søkes krav.

Ansvarlig stat

De ansvarlige tilstandene er de som du jobbet i i løpet av baseperioden. Dette er de statene din tidligere arbeidsgiver betalte lønnsskattene til basert på lønnen din, så deres statsledighetsforsikringsfond er de som vil finansiere kravet ditt. Hver stat har sine egne kvalifikasjonsbehov og formel for beregning av ytelser. Du må oppfylle dine ansvarlige staters krav og overholde deres forskrifter for å samle fordeler.

Ting å huske

Flertalls arbeidsledighetskrav er forskjellige enn de enkle enkeltstående statskravene. Ofte vil agentstaten din ikke tillate deg å sende kravet ditt online heller, det kan hende du må ringe en kravlinje. Du kan også trenge å gi mer informasjon om ditt tidligere arbeid enn noen som jobbet i en stat fordi agentstaten din ikke vil ha alle dine arbeidsposter i sitt statlige skattesystem. Det kan hende du trenger bevis på arbeid, for eksempel lønnstenger og W-2-skjemaer. Disse påstandene tar også lengre tid fordi agentstaten din må kommunisere med dine ansvarlige stater og motta sine avgjørelser på ditt krav.