Slik rapporterer du immaterielle eiendeler på balanse

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Immaterielle eiendeler er de elementene som enkeltpersoner i et selskap ikke kan føle eller se. I regnskapsmessige termer omfatter disse elementer som gir rettigheter eller privilegier til et selskap. Eksempler er patenter, opphavsrett eller kontrakter som kan brukes. Selv om det finnes et stykke papir for varen, representerer den ikke virkelig aktiva seg selv, når det gjelder verdi hentet av varen. Rapportering av immaterielle eiendeler er nødvendig på selskapets balanse under den langsiktige eiendomsdelen.

Beregne kostnaden for immaterielle eiendeler. Dette inkluderer anskaffelseskost og eventuelle tilknyttede gebyrer for å sikre rettighetene og privilegiene til varen.

Legg inn totalprisen i hovedboken. Debit en eiendoms konto og kredittkreditter eller kontanter, avhengig av hvordan selskapet betalte for eiendelen.

Opprett en linje i balansen for eiendelen. Gi en en-line beskrivelse av immaterielle eiendeler, for eksempel "patent" eller "copyright".

Beregn årlig amortisering for immateriell eiendel. Fordel aktivaets totale kostnad ved antall nyttige år som aktiva vil gi verdi til selskapet.

Legg årlige avskrivninger i hovedboken. Debitoravskrivningskostnader og akkumulerte avskrivninger.

Rapporter akkumulert amortisering direkte under den immaterielle eiendelskonto i balansen. Dette er en kontra konto som reduserer den historiske verdien av den immaterielle eiendelen, og oppretter en bokført verdi for varen.

Tips

  • Immaterielle eiendeler kan gå inn i en konto sammen, gruppert etter type. For eksempel er en konto nødvendig for alle patenter, idet hvert patent har egen avskrivningsberegning.

Anbefalt