Slik tar du hensyn til goodwill og immaterielle eiendeler

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Immaterielle eiendeler er varer som et selskap eier og har nytte av, men kan ikke fysisk måle og telle. Eksempler på immaterielle eiendeler inkluderer patenter, varemerker og opphavsrett. Goodwill er en spesiell type immateriell eiendel som normalt vises i selskapets balanse etter en virksomhetssammenslutning. Når virkelig verdi av vederlaget betalt av kjøperen for et foretak overstiger virkelig verdi av netto eiendeler de har kjøpt, må kjøperen gjenkjenne den resulterende forskjellen som goodwill i balansen.

Velvilje

Beregne goodwill som oppstår ved oppkjøp. Kontroller prisen som er betalt for å skaffe den nye virksomheten, og fra dette trekke ned netto eiendeler du oppnådde. Hent en kopi av den siste balansen for den overtagne virksomheten for å bekrefte at verdien av netto eiendeler er riktig. Forskjellen mellom disse eiendelene og vederlaget du har betalt vil være den opprinnelige goodwill som må innregnes i regnskapet.

Anerkjenn goodwill som en eiendel i balansen ved å foreta en debetoppføring til en goodwillkode i hovedboken. Gjør tilsvarende kredittoppføring til en egnet egenkapitalkonto som gjenspeiler at du har kjøpt en ny virksomhet. Legg til en ny linje for goodwill rett øverst i balansen, over summen for materielle eiendeler.

Vurder din goodwill på årsbasis. International Financial Reporting Standards krever at selskapene vurderer goodwill for verdifall minst en gang årlig. Bestem om goodwill fortsetter å gi så mye nytte for bedriften din som når du først gjenkjente den. Hvis ikke, må du gjenkjenne en nedskrivning. Frafør beløpet du for øyeblikket verdsetter goodwill på, fra det beløp som opprinnelig ble innregnet i regnskapet. Forskjellen er nedskrivningen og må regnskapsføres ved en kredittoppføring for å redusere bokført verdi av goodwill og en tilhørende debetoppføring for å ta tapet i resultatregnskapet.

Andre immaterielle eiendeler

Identifiser dine immaterielle eiendeler. Disse kan være programvare, franchise, kundelister, lisenser eller markedsføringsrettigheter. Hvis du forventer at disse eiendelene gir fremtidige økonomiske fordeler for bedriften din, og du er i stand til å måle verdien på en pålitelig måte, krever regnskapsstandarder at du anerkjenner disse eiendelene i regnskapet.

Bestem verdien av immaterielle eiendeler. I noen tilfeller kan dette ganske enkelt være prisen du betalte for dem. I tilfelle av dataprogramvare eller andre eiendeler som er utviklet i ditt firma, beregne den interne kostnaden for firmaet ditt for å designe og skape aktiva.

Bestem om livet til immaterielle eiendeler er uendelig eller uendelig. En ressurs med et begrenset liv er kun nyttig for din bedrift i et bestemt tidsrom - for eksempel en copyright som er gyldig i 20 år. En ressurs med et uendelig liv har et liv som ikke påvirkes av juridiske eller økonomiske forhold.

Beregn det årlige avskrivningsbeløpet du må belaste i resultatregnskapet. Fordel verdien av den immaterielle eiendelen etter nyttelånet for eiendelen for å komme fram til denne verdien. Trekk dette beløpet fra den bokførte verdien av den immaterielle eiendelen hvert år, og gjenkjenn tilsvarende beløp som en kostnad i resultatregnskapet. Fortsett å gjøre dette til den bokførte verdien av immaterielle eiendeler når null.

Tips

  • Goodwill er nesten alltid positiv, så sjekk beregningene dine hvis du kommer til en negativ figur. Snakk med CPAen din hvis du virkelig har negativ goodwill som regnskapsbehandling kan være komplisert.

Anbefalt